nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

El Pla de Telecomunicacions del Govern generalitza la banda ampla

Ramis preveu que en el 2015 Balears sigui «puntera» en aquest camp

El Pla Director Sectorial de Telecomunicacions, dissenyat pel Govern balear per al període 2006-2015, preveu un fort impuls de les xarxes de transmissió i de les infraestructures de telecomunicacions de banda ampla a Mallorca i a Formentera. El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluis Ramis d'Ayreflor, espera que amb el Pla les Balears siguin «punteres» en el desenvolupament de la societat de la informació en l'àmbit de l'educació i la sanitat.

Ramis, que ahir presentà aquest pla acompanyat per la directora general de Tecnologia i Comunicacions, Encarnación Padilla, avançà que serà aprovat en el Consell de Govern a finals d'any perquè pugui ser aplicat a partir de l'any que ve. Entre les mesures previstes es troba la connexió amb banda ampla per doble cable submarí entre Mallorca i Menorca -ara Menorca depèn d'un sol cable-, el reforçament, amb un sistema d'anell tancat, de la xarxa troncal de Mallorca, i la connexió per cable submarí entre Eivissa i Formentera.

El pla també preveu el foment de telecomunicacions de banda ampla a nivell rural, empresarial i la seva incorporació a la xarxa sanitària balear, en especial pel que fa a la connexió entre hospitals. Alhora, es promocionaran les noves tecnologies en els centres educatius públics, dotant-les amb la tecnologia necessària. Tot això permetrà, segons Ramis, que Balears sigui «puntera» en la introducció d'aquestes noves tecnologies en el món sanitari i educatiu.

A nivell normatiu, el pla director propugna la reducció de les set àrees de tarifació telefònica metropolitana existents a Mallorca per fer possible l'abaratiment de les telefonades i la definició d'àmbit públic per a l'ús compartit d'infraestructures de telecomunicacions.

El conseller va admetre que al Govern li «preocupa» la manca de cobertura de telefonia mòbil de tercera generació (UMTS), que podria provocar problemes en el futur, un pic es desenvolupi aquest sistema als països europeus emissors de visitants. Segons Ramis d'Ayreflor, la instal·lació d'antenes que facilitin aquesta cobertura s'ha de convertir en una de les «inversions de futur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris