algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La meitat dels malalts de sida a les Balears té entre 30 i 39 anys

ALAS repartirà aquest estiu 20.000 preservatius per evitar el contagi

M.FUENTESPalma.
La meitat dels malalts de sida dignosticats el passat any a les Balears tenien entre 30 i 39 anys. Així es desprèn de les dades oferides ahir per la coordinadora de l'Associació de Lluita Antisida (ALAS), Eva García, que recordà que les Illes estan al capdavant en casos de sida respecte a la resta de comunitats, un fet que es pot relacionar amb l'increment de població i el turisme. Actualment a les Balears hi ha 970 persones malaltes de sida, encara que aquesta xifra no inclou els portadors del virus que encara no han desenvolupat la malaltia. Dels 2.057 casos registrats a l'arxipèlag des del 1981, un total de 1.087 malalts han mort.

Per prevenir aquesta situació ALAS, amb el suport de la Direcció General de Joventut, posa en marxa una campanya de distribució de 20.000 preservatius entre la població amb més risc de contreure la malaltia. De fet, el segon grup amb més afectats té una edat que oscil·la entre els 20 i els 29 anys. Els preservatius que es repartiran tenen dos dissenys: un reprodueix un cor, logotip d'ALAS, i l'altre una furgoneta, símbol de la unitat mòbil de prevenció i informació que té l'associació.

La iniciativa està dirigida a tota la població en general, però sobretot vol incidir entre els joves, que encara empren el mètode de la marxa enrere. Segons s'informà ahir, els preservatius es repartiran a esdeveniments lúdics, a concerts, discoteques, bars i platjes de Mallorca i Eivissa. A Menorca, on ALAS no té seu, es lliuraran als punts d'informació juvenil.

En el cas de Mallorca es repartiran el pròxim 9 d'agost en la projecció de la pel·lícula «Conociendo a Julia», dins del cicle de Cinema a la fresca; el 10 d'agost en el concert de Fangoria, a Campos; el 13 d'agost en el concert de Pastora, a Can Picafort; el 17 de setembre en l'actuació de Gipsy Vagabonds, al Parc de la Mar; el 19 d'agost en el Circ de les Cultures, a Esporles; el 23 d'agost en el concert de Carlinhos Brown, a Felanitx, i el 25 d'agost en el concert de Mariano Miranda, al Parc de la Mar.

L'objectiu és, segons explicà Eva Garcia, «acostar-nos a la gent en un mitjà distès, de forma divertida, la qual cosa sempre afavoreix la recepció del missatge que nosaltres volem donar. Tot plegat, contribueix al fet que els joves ho interioritzin i ho posin en pràctica».

Per la seva banda, el director general de Joventut, Juan Manuel Gómez, destacà la importància d'aquesta col·laboració amb ALAS. Gómez assenyalà també que la línia d'actuació no es limita només a repartir preservatius, sinó que s'actua també en el disseny de les campanyes i en actuacions a àmbits com les escoles, organitzant tallers de salut afectiva i sexual dels joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris