algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Balears és la regió que menys aigua gasta i la segona on és més cara

Al nostre arxipèlag el metre cúbic val 56 cèntims més que a l'Estat

Els ciutadans de les Balears són els que menys aigua consumeixen i els segons que més cara la paguen de tot l'Estat espanyol. Així ho recull l'enquesta de l'aigua corresponent al 2003 publicada ahir per l'Institut estatal d'Estadística.

El treball assenyala que el consum mitjà d'aigua de les llars de Balears és de 130 litres per habitant i dia, xifra notablement inferior (en un 22'16 per cent) a la mitjana de l'Estat, que se situa en 167 litres per habitant. La diferència encara és major si comparam el consum amb el de Cantàbria, que encapçala el rànquing de territoris que més aigua gasten amb 185 litres per habitant (un 42'31% més que a Balears).

Aquesta realitat coincideix amb el fet que les Balears són el segon territori de l'Estat espanyol on més car es paga el líquid vital. De fet, durant el 2003 els habitants de la nostra Comunitat Autònoma varen pagar una mitjana d'1'42 litres per metre cúbic. Tan sols els habitants de Canàries varen haver de suportar un cost major de l'aigua, ja que els distribuïdors de tan preuat recurs cobra a cada resident de l'arxipèlag atlàntic una mitjana de 1'68 euros per metre quadrat, quasi el doble que la del conjunt de l'Estat, que no supera els 86 cèntims per litre.

Curiosament, Canàries és després de Balears el territori que menys aigua consumeix i Cantàbria, que és la comunitat que més en gasta, és la quarta on més barata es pot trobar. Això corrobora que el consum d'aigua està relacionat amb la política de preus que apliquen les institucions. Tanmateix, pareix que aquestes volen afavorir l'agricultura allà on l'aigua és més barata, ja que són territoris que, en part, depenen econòmicament d'aquesta activitat (com les dues castelles, la Rioja, Cantàbria, Galícia, Astúries, Aragó, Navarra, Andalusia i Extremadura).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris