algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

L'Ajuntament recupera 1,5 milions d'euros amb la revisió del cadastre

Mitjançant notificació municipal, s'han legalitzat devers 374 piscines

L'Ajuntament de Palma ha aconseguit recuperar 1,5 milions d'euros de l'IBI a través de la revisió del cadastre. Aquesta iniciativa, que començà l'any passat, ha aconseguit detectar 1.415 alteracions dels béns immobiliaris a tota l'àrea metropolitana. Arran d'aquesta intervenció, l'Administració local ha pogut legalitzar devers 374 piscines mitjançant notificació prèvia als propietaris de les parcel·les.

El regidor d'Hisenda, Economia, Innovació i Funció Pública, Pedro Àlvarez, informà ahir dels resultats de les accions derivades del servei d'avís i tràmit de declaracions, implantat el 2004 a través de l'Institut Municipal d'Informàtica. La campanya de caràcter preventiu ha tengut per objecte informar els propietaris de les alteracions cadastrals de les seves propietats i atorgar-los una «amnistia» de 30 dies per regularitzar-ne la situació.

Dels 1.415 casos de modificacions patrimonials no declarades que han estat detectades per Cort, devers 846 ciutadans ja han posat en ordre els seus béns. «És una manera de fer justícia fiscal i que tothom pagui pel que té. A més, evitam al contribuent les incòmodes i no sempre agradables inspeccions del Ministeri d'Hisenda, que poden acabar en multes que oscil·len entre els 60 i els 6.000 euros», justificà Àlvarez.

El sector de la banca i de les companyies d'assegurances fou el que menys declaracions cadastrals realitzà de manera voluntària, amb 232 de 684 expedients revisats. Tot i això, la seva resposta davant les notificacions muncipals fou molt positiva, amb un 69,40% de declaracions després d'haver rebut el corresponent avís d'alteració cadastral.

El responsable d'àrea insistí a assenyalar el caràcter «preventiu» del servei, dirigit a preveure el frau. En aquest sentit, advertí que «aquí no s'escapa ningú de complir amb les seves obligacions fiscals», declarà Àlvarez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris