nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El batle del PP d'Andratx treu del seu equip les dues regidores d'UM

Hidalgo justifica la ruptura del pacte per «contínues mostres de deslleialtat política»

84656

Ahir el batle d'Andratx decidí destituir les regidors d'UM Isabel Alemany i Maria Porcel.


Prossegueix el desnonament polític d'UM als municipis del Ponent de l'Illa.

Una setmana després que la formació nacionalista perdés pes específic al govern de l'Ajuntament de Calvià gràcies al trànsit del trànsfuga Joan Thomàs per la sendera del PP de Carlos Delgado, el batle del municipi veí, Eugenio Hidalgo (transfugat fa poc més de tres mesos de la ja extinta ALA a les files populars), destituí ahir de tots els seus càrrecs al govern d'Andratx les dues regidors que la formació de Maria Antònia Munar té al Consistori.

Hidalgo justificà ahir la seva decisió apel·lant a la presumpta «deslleialtat política i oposició manifesta» que les edils Isabel Alemany i Maria Porcel han suposadament evidenciat des que el bate dissolgué la seva Agrupació Liberal unipersonal d'Andratx (ALA) per integrar-se al PP. S'ha de recordar que abans d'executar aquesta maniobra Hidalgo prescindí dels seus fins llavors socis de govern socialistes, com un any abans ho havia fet amb el PP després de trencar el pacte de govern subscrit entre ambdues formacions després dels comicis municipals de 2003.

Hidalgo apuntalà la seva acusació contra UM manifestant que Alemany i Porcel el responsabilitzen de la negativa de la Comissió Insular d'Urbanisme a aprovar el conjunt de subsanacions de les Normes Subsidiàries d'Andratx. «Així -apuntà ahir Hidalgo, l'actitud d'UM no és concorde amb el pactat amb el PP i per això entenc que hi ha hagut un flagrant incompliment de l'acord subscrit amb el partit regionalista». També cal ressenyar que, possiblement en virtut del pacte que el PP i UM té subscrit al Consell de Mallorca, després de passar a la files del populars Hidalgo continuà comptant amb les dues edils al seu govern malgrat que la suma dels quatre regidors del PP i els tres de la seva ALA li donaven la majoria absoluta i completa autonomia als comandaments de l'executiu local.

Del costat d'Unió Mallorquina, Isabel Alemany explicà ahir que s'adonà de la seva destitució gràcies a la còpia del decret de cessació que un ordenança del Consistori li lliurà en mà al portal de la seva casa.

Alemany refusà fer més declaracions i anuncià que les valoracions les havia de fer el comitè local del partit. D'igual manera s'expressà el secretari general d'UM a Andratx, Pep Bestard, després de reconèixer que no s'esperava la mesura adoptada per Eugenio Hidalgo.

D'aquesta manera, i després de reunir-se amb caràcter d'urgència, al voltant de les 20.00 hores d'ahir el comitè local remeté un comunicat de premsa en el qual la formació nacionalista exposa que la decisió del batle del PP de destituir Isabel Alemany i Maria Porcel obeeix a una «revenja davant de la impossibilitat del senyor Hidalgo d'obligar UM a cometre una perversió legal i urbanística aprovant unes normes subsidiàries que no s'ajusten al Pla Territorial de Mallorca, ni al pactat per PP i UM al Consell».

La nota del comitè local d'UM a Andratx també acusa Eugenio Hidalgo i el PP de «boicotejar» la gestió d'Alemany i Porcel com a regidores de l'equip de govern, i de desproveir-les de manera paulatina de les seves legítimes competències al capdavant de les àrees municipals de Turisme, Jovent, Esports, Obres Públiques, Obres i Serveis, i Medi Ambient.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris