nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:

El Govern dóna 300 mil euros a les associacions de caçadors perquè conservin el medi ambient

El director de Caça visità ahir s'Albufera on s'ha retirat el canyet de les sèquies i els camins

C.MORENO. Inca.
La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear ha destinat enguany un total de 300 mil euros en ajudes perquè les diferents associacions de caçadors de Balears duguin a terme projectes per conservar i mantenir en bon estat el medi ambient del seu voltant.

El director general de Caça de la Conselleria de Medi Ambient, Antonio Gómez, visità la zona de s'Albufera on l'associació de caçadors de sa Pobla du a terme un projecte per a recuperar les sèquies i els camins que han quedat completament tapats pel canyet. Enguany, aquesta associació ha rebut uns 7.000 euros del Govern.

En aquest sentit, el regidor d'Agricultura de sa Pobla, Joan Llabrés, destacà aquesta línia d'ajudes assenyalant que «la neteja de les sèquies és molt positiva perquè permet el drenatge de les sèquies reals i mestres pobleres. Així l'aigua que arriba a s'Albufera i al mar no queda taponada a la Marjal poblera».

Per la seva part, el director de Caça comentà que aquestes ajudes per a les associacions de caçadors permeten que «es millorin els hàbitats de les poblacions cinegètiques i també, com en el cas de sa Pobla, la recuperació del medi ambient». «La caça és una activitat d'oci, però els caçadors també gestionen el medi ambient. L'obligació de la Conselleria és que el recurs de la caça s'exploti des de la sostenibilitat perquè no s'esgoti», indicà.

Els caçadors poblers es mostraren ahir satisfets pels resultats aconseguits fins aleshores a s'Albufera, on cacen espècies aquàtiques com segalls, ànneres i gallinetes d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris