muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
13°

El servei de retirada de fems preveu la recollida orgànica

L'empresa adjudicatària farà feina sis dies a la setmana

Gràcies al consens polític entre tots els grups de l'Ajuntament de Felanitx, la localitat compta amb un nou plec de condicions per a la recollida de fems que inclourà per primer pic la recollida orgànica de residus. El servei de fems es durà a terme sis dies per setmana, llevat del dilluns que serà el dia de descans per als treballadors.

Pel que fa a les localitats costaneres de Portocolom, Cala Ferrera i Cala Serena el fems es recollirà cada dia de la setmana durant els tres mesos de la temporada turística, és dir, del 15 de juny al 15 de setembre. El regidor delegat del servei, Jaume Obrador, explicà que «no es pot fer feina diària a tot el municipi durant tot l'any per l'alt cost que suposaria de cap a cap d'any».

Els partits polítics celebraren que el nou plec inclogui tota una sèrie de mesures mediambientals com és el cas de la recollida orgànica. Segons Obrador «el servei serà molt millor perquè a les condicions hem puntualitzat tot com ho volem i l'empresa adjudicatària ho haurà de complir». Per la seva banda, pel regidor del PSM, Jaume Binimelis, «si el delegat Jaume Obrador mostra el mateix interès que ha mostrat en la confecció del plec, tal vegada els resultats siguin millors». Així, tots els grups de l'oposició destacaren la disposició al diàleg per part del regidor Jaume Obrador, i a la vegada aquest també lloà l'oposició per voler arribar a un acord.

Un altre punt que fou aprovat per unanimitat al passat ple de dilluns va ser el conveni de col·laboració per a la construcció d'un centre de trobada a la localitat des Carritxó. Aquesta és una vella reivindicació dels veïns d'aquest nucli rural. La passada legislatura ja s'adquiriren els terrenys i ara, la Conselleria de Presidència del Govern balear en farà la construcció.

En principi serà l'Ajuntament qui el financi per després la Conselleria anar-ho pagant en anualitats. En aquest punt, els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Felanitx criticaren el PP per no dur els temes directament a la sessió plenària.

També per unanimitat s'aprovà un conveni amb la Conselleria de Turisme per al finançament de mesures urgents als municipis per pal·liar l'estacionalitat turística. Al municipi de Felanitx s'invertiran 3,1 milions d'euros amb millores d'infraestructures als nuclis de Portocolom i Cala Ferrera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris