algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Matas no retira el recurs de carreteres tot i la crida de ZP a negociar

Els socialistes veuen «molt difícil» que es pugui arribar a acords en aquesta situació

86114

El president Jaume Matas i el president José Luis Rodríguez Zapatero es reuniren per darrer pic l'estiu passat a Menorca.

J.T./LL.L.Palma.
El Govern balear manté la voluntat d'interposar un recurs contenciós administratiu contra la decisió de Madrid d'anul·lar els convenis de carreteres, tot i l'anunci del cap de l'Executiu central, José Luis Rodríguez Zapatero, de convocar al setembre el president Jaume Matas per resoldre el conflicte.

El portaveu ocasional de l'Executiu, Jaume Font, considerà «molt positiu» que Zapatero expressàs dilluns -després de reunir-se amb el rei- la seva disposició a resoldre el conflicte pel finançament de les carreteres. Però també advertí que, en lloc d'apel·lar a futures reunions, Madrid hauria pogut negociar si hagués fet cas de la petició del Govern de convocar la comissió mixta prevista en el conveni.

«Mai no és tard quan arriba», destacà el conseller, qui considerà una rectificació la crida al diàleg de Zapatero. El conseller d'Economia, Lluís Ramis d'Ayreflor, donà suport a la decisió d'interposar el recurs perquè «no podem jugar amb aquesta quantitat de doblers dels ciutadans». El Govern té fins al sis de setembre per presentar recurs i només el retirarà si hi ha acord.

Els socialistes recalcaren que serà «molt difícil» que el Govern central i l'autonòmic arribin a un acord si hi ha un recurs pel mig. Segons el PSIB, mentre Madrid planteja la negociació d'un nou conveni que preveu invertir 580 milions, el Govern hi respon «posant un recurs».

El portaveu socialista, Francesc Quetglas, considerà «lògic» que Foment reclami la retirada d'aquest contenciós abans d'abordar la negociació del nou conveni, perquè els serveis jurídics del Ministeri aconsellen esperar que acabi el procés judicial per negociar. «La no interposició d'un recurs és prèvia a qualsevol tipus d'entesa», apuntà Quetglas. Tot i això, avançà que el PSIB farà «el possible» perquè els pressuposts de l'Estat incloguin la primera partida del nou conveni, però reconegué que «serà difícil» que el PSIB pugui tenir «èxit».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris