algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PSIB creu que subvencionar obres als concertats és inconstitucional

L'STEI fa al·legacions a l'ordre d'Educació que finança ampliacions

El PSIB creu que subvencionar alguns centres docents privats concertats perquè puguin fer front a les obres d'ampliació de places, tal com es preveu en una ordre signada per Francesc Fiol, és inconstitucional.

En concret, els diputats Francesc Quetglas i Rosamaria Alberdi asseguraren que l'ordre del Govern balear és de «dubtosa constitucionalitat» i que fa comptes finançar «empreses privades» en detriment de l'adequació dels centres docents públics.

Alberdi afirmà que «la Constitució és molt clara quan diu que els poders públics tenen el deure de crear centres públics, i mentre hi hagi mancances en aquests és immoral finançar les ampliacions dels privats concertats».

Pel seu costat, Quetglas assenyalà que «el PP suma el dret a la lliure elecció de centre amb el d'un ensenyament gratuït i això no es pot fer, ja que el fet que jo tengui dret a una sanitat gratuïta no vol dir que jo pugui anar a Houston a rebre un tractament de franc i el dret a una educació gratuïta no vol dir que tengui dret a estudiar a Harvard».

Finalment, el diputat avançà que plantejarà al Parlament recórrer l'ordre davant el Constitucional si aquesta s'executa. D'altra banda, l'STEI féu públic que ha presentat al·legacions a l'ordre, argumentant que mentre hi hagi mancances en l'educació pública no entén aquestes inversions i que «la Constitució no recull el dret a l'elecció de centre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris