algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Els illencs malalts pels 'Pimpollo' arriben a 52

Només un malalt continua ingressat, però aviat serà donat d'alta

La intoxicació per la ingestió de pollastres amb salmonel·la ja ha afectat 52 persones a les Illes Balears, de les quals nou han hagut de ser ateses en centres hospitalaris, però només una hi continua ingressada.

Des que esclatà la crisi, que afecta diverses zones de l'Estat, ja s'han retirat dels punts de venda de l'Arxipèlag 5.000 pollastres envasats de les marques Pimpollo i Pollo Asado Sada.

De les 52 salmonel·losis comptades a les Balears, totes s'han detectat a Mallorca, llevat d'11 que es registraren a Menorca però les patiren mallorquins que s'havien enduit els pollastres. La majoria dels afectats ingerí aquests animals fa uns dies i ja han superat els efectes de la malaltia, que consisteixen en mal de cap, mal de ventre, vòmits i diarrea. La persona que continua ingressada, amb efectes més severs, es troba estable i es preveu que aviat pugui rebre l'alta.

El director general de Salut Pública, Antoni Pellicer, comparegué ahir per explicar la situació i avançà que la Conselleria treballa en el seguiment de la crisi alimentària en coordinació amb l'Agència de Seguretat Alimentària, el Ministeri de Sanitat i el Govern de Castella-la Manxa, la comunitat on té la seu l'empresa afectada, Sada.

Durant el mes de juny, es distribuïren a Balears 19.000 productes de les marques Pimpollo i Pollo asado Sada, i el juliol 21.000 més. D'aquests, ja se n'han retirats del mercat devers 5.000 i la resta potser han estat consumits sense problemes.

D'altre costat, la Comunitat Valenciana ha comunicat la mort d'un home de 90 anys possiblement pel consum de pollastre contaminat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris