muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

L'atur baixa a Balears un 4,39% respecte del mes de juliol de 2004

Per contra, augmenta pel que fa al juny i queda en 28.156 persones

Les xifres del Ministeri de Treball donen un descens de l'atur a Balears el juliol d'un 4,39 per cent respecte del mateix mes de l'any passat.

No obstant això, comparat amb el juny s'ha produït un augment de 420 persones, fet que significa un 1,51 per cent més, que ha deixat la xifra de desocupats a les Illes en un total de 28.156.

Balears ha tancat el mes amb 1.292 persones aturades menys que fa un any i 31.643 més d'afiliades a la Seguretat Social. Aquestes dades reflecteixen segons el conseller de Treball, Cristòfol Huguet, la bona marxa de l'economia illenca, a la vegada que reconegué que recullen l'impacte del procés de regularització de treballadors estrangers. Afegí que, en tot cas, les Illes tenen «un gran atractiu per passar-hi l'estiu fent feina».

Balears ha estat la cinquena comunitat amb un major descens de l'atur. Tot i així, Huguet no va voler minimitzar la importància del nombre total d'aturats. En aquest sentit, informà que des de la seva conselleria es continuarien fent esforços per donar als treballadors l'oportunitat de formar-se i de poder accedir a llocs de feina millors i més qualificats.

En termes de contractació, en els set primers mesos s'han registrat 257.248 contractes, 43.066 al juliol. D'aquests darrers, un 17,85 per cent han estat temporals i un 10,8 per cent, indefinits. La comparació interanual estableix un creixement de 5.767 contractes més que durant el mateix període de l'any passat.

Per sectors, l'atur registrat respecte de l'any anterior davalla en tots, a excepció de l'agricultura, on puja amb 21 persones. Així, els serveis, amb 397 persones menys a les llistes, continua liderant el nombre d'aturats, amb 19.776; la construcció disminueix en 517 i s'estableix en els 5.159; i la indústria, amb 1.843, tingué 42 persones menys desocupades durant el juliol.

L'afiliació a la Seguretat Social ha tornat a batre el rècord amb 482.111 persones ocupades. Mai no s'havia arribat a aquesta xifra i a més Balears ha estat la tercera comunitat on ha crescut més, per darrere de Múrcia i Castella-la Manxa.

Per la seva banda, el president de la Confederació empresarial (Caeb), Josep Oliver, valorà de manera positiva les dades de l'ocupació. Pel responsable de Caeb, aquestes xifres són «una bona notícia que ens col·loca clarament en una fase de moderada recuperació, ja que registram una evolució positiva. Esperam que aquest ritme es consolidi els pròxims mesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris