nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

La vaga de la neteja es desconvoca amb l'acord de patronal i sindicats

Les discrepàncies entre CCOO, USO i UGT allargaren les negociacions

Després d'una nova marató negociadora al Tribunal d'Arbitratge i Mediació (Tamib), sindicats i patronal de la neteja assoliren un acord que ha permès desconvocar la vaga prevista per als propers 5 i 6 d'agost.

Les discrepàncies entre UGT, CCOO i USO, en alguns dels punts del que serà el nou conveni col·lectiu del sector, allargaren la negociació fins a les dotze de la nit. Superades les diferències sobre la durada del conveni durant l'horabaixa, el conflicte se centrava de nou en els dies de descans.

En principi, s'aconseguí que tots els treballadors a temps complet tinguessin els dos dies, i més tard que també fos per a tots els contractats a temps parcial que fessin feina més de 31 hores setmanals. D'aquesta manera s'incloïen les reivindicacions de CCOO i USO. No obstant això, UGT afegí una clàusula que permetia a les empreses canviar aquesta condició si s'arribava a acords amb els treballadors.

L'acord estableix una vigència per al conveni col·lectiu de cinc anys, a partir de l'1 d'abril de 2005, que ha quedat així. Un altre dels punts importants és que l'increment salarial s'ha fixat en un 4 per cent per al primer any, en l'IPC interanual més 0,3 per cent per als 3 següents i s'ha aconseguit passar del 0,5 per cent inicial a l'1 per cent per al darrer any.

A petició de la patronal i perquè resultava il·legal, s'ha eliminat la doble escala en el complement d'antiguitat i s'ha deixat en el 3,62 per cent per a tots els treballadors. En aquest cas, UGT ha cedit i aquest punt serà efectiu a partir de l'1 d'abril de 2009, en lloc de 2006. A més s'han afegit altres clàusules com complements per la roba de feina i per a aquells que duen carros a l'aeroport.

Pel representant d'UGT, Manel Pelarda, l'acord signat els dóna la raó, ja que només ha suposat petits canvis en el document que ells pactaren el 18 de juliol. «Això vol dir que CCOO i USO finalment assumeixen el nostre conveni», afirmà Pelarda.

Per la seva banda, Baltasar Piñeiro, de CCOO, considerà que gràcies a les seves negociacions i a l'esforç dels treballadors que es mobilitzaren s'han assolit millors condicions i que l'únic que feia UGT era rebentar la negociació. Afegí que aquest sí que és un conveni de tots i no com el primer, que només era d'un sol sindicat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris