algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

L'escàndol del trànsfuga de Calvià arriba a la Fiscalia Anticorrupció

Els socialistes apunten cap als interessos immobiliaris de la família Nigorra

100478

Manchado i Armengol, responsables dels Socialistes de Calvià i de Mallorca, de manera respectiva, parlaren ahir.

TERESA AYUGA

El PSIB-PSOE denunciarà davant la Fiscalia Anticorrupció el cas de transfuguisme de Calvià, perquè investigui si darrere del «canvi d'actitud» del regidor Joan Thomàs, que amb el seu vot permeté la recepció de la urbanització Nova Santa Ponça per part de l'Ajuntament, hi han pesat «directament» els «interessos» urbanístics i econòmics de la família Nigorra, promotora del complex.

Així ho manifestà ahir l'Executiva dels Socialistes de Mallorca, reunida per via d'urgència a fi d'analitzar la crisi de Calvià, en presència del secretari general del PSIB, Francesc Antich, i del responsable de la formació en aquest municipi, Antoni Manchado. Precisament fou Manchado qui, en acabar la reunió, advertí que la recepció de Nova Santa Ponça «perjudica de manera greu» la imatge i els interessos de Calvià i, en canvi, «suposa un estalvi molt gros per a una persona», referint-se sense esmentar-lo al patriarca de la família Nigorra, Miquel Nigorra.

«Sospitam directament del beneficiat», assenyalà el dirigent socialista de Calvià, segons el qual «darrere del cas de transfuguisme només hi ha interessos econòmics». Segons explicà Manchado, per febrer del 2003 el «major d'aquesta família» proposà a Margarita Nájera -PSOE-, llavors batlessa de Calvià, la recepció d'aquesta urbanització per 4'5 milions d'euros, mentre que ara se n'han pagats 1'9.

«Els ciutadans de Calvià han perdut 2'5 milions d'euros que ha guanyat un urbanitzador, llevat que hi hagi altres beneficiaris que no coneixem», afirmà el regidor de l'oposició. Precisament per aquest motiu, continuà el socialista, presentaran un escrit al fiscal perquè investigui quins «interessos» poden explicar el canvi d'actitud de Thomàs.

Després de la trobada d'ahir, els socialistes es reuniran dijous amb un equip de juristes per donar forma a la denúncia, que es podria interposar a final d'aquesta setmana o a principi de la següent. Però «que no hi hagi cap dubte que la presentarem», assegurà Antoni Manchado. El secretari general de l'Agrupació Socialista de Calvià aprofità la compareixença per acusar el batle, Carlos Delgado, d'«importar» la «corrupció» i la «mentida» a un municipi que comparà amb Marbella.

El cap de l'oposició negà que hagués mantingut cap reunió amb UM per presentar una moció de censura contra Delgado, i assegurà que això només és una «excusa», un «guió d'una comèdia» per justificar el transfuguisme de Thomàs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris