nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Ball i música a ses Voltes per denunciar la pobresa a l'Àfrica

Afrika D'Ivori serà el grup que posarà música a la causa solidària


Dimecres, a les vuit i mitja del capvespre, Africa D'Ivori, un grup de Costa d'Ivori, tocarà a ses Voltes per denunciar la pobresa al seu continent. Abans de la música, a les vuit, una cercavila amb el mateix objectiu anirà des de Cort fins a l'escenari del concert.

Aquestes activitats s'emmarquen en la campanya de conscienciació social «Contra la pobresa, pressiona!», que desenvolupa l'Ajuntament de Palma en col·laboració amb la Coordinadora d'ONG de Cooperació pel Desenvolupament de les Illes Balears (Congdib).

Aquesta mesura s'ha pres a causa de l'incompliment per part de les Nacions Unides de l'anomenada Declaració del Mil·lenni. L'any 2000, en l'assemblea general de l'organització, s'hi aprovà un projecte segons el qual tots es comprometien a un esforç màxim per eradicar la pobresa al món. Per aconseguir aquest objectiu, es fixaren vuit objectius essencials que s'havien d'acomplir abans del 2015, entre els quals figuraven des d'ajudes per a l'Àfrica fins a la promoció del desenvolupament sostenible.

Com que ja han passat cinc anys i encara no s'ha observat cap canvi per satisfer aquestes directrius, les ONG han decidit conscienciar la societat. A les Balears, s'hi presentà ahir el projecte amb cert caràcter d'urgència perquè, com explicà un dels coordinadors de Congdib, Jaume Maisonneuve, «els polítics reaccionaran si el poble els fa reaccionar, i denunciar les desigualtats i treballar de manera solidària és la nostra responsabilitat». El projecte d'aquestes entitats no es limita a l'organització d'actes com el d'avui, sinó que també es vol apel·lar a la societat civil a través dels infants. En aquest sentit, s'inclurà a les escoles una oferta de multiculturalitat. «Si aconseguim que els més petits creixin en solidaritat, seran solidaris més endavant», explicà l'altra coordinadora del Congdib, Mila Melero.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris