algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

L'Ajuntament negocia amb veïns de Fartàritx l'ampliació de l'escola

Impulsa la revitalització de la barriada amb un nou pla per als molins

C.V. / A.B. Ses Salines.
La revitalització de la barriada que és sens dubte una de les més degradades de Manacor, la dels molins de Fartàritx, és una de les apostes fermes de l'actual equip de govern, encapçalat pel batle, Antoni Pastor.

Una recuperació que s'impulsarà des de dos fronts: d'una banda, la futura ampliació del col·legi públic Jaume Vidal; i, de l'altra, l'aplicació d'un pla per als molins que suposarà l'aixecament de la històrica moratòria urbanística a la zona, i la definició d'una normativa pròpia a través del Pla General d'Ordenació Urbana.

L'Ajuntament de Manacor ha fet les primeres passes per a l'ampliació del centre escolar de Fartàritx i, en aquest sentit, manté un seguit de reunions amb els propietaris de terrenys que hi limiten. L'objectiu és que la Sala arribi a un acord per poder adquirir els solars.

D'aquesta manera, la Sala ha elaborat un plànol amb vista a l'ampliació del centre educatiu sobre uns terrenys que ocupen una superfície de devers 2.700 metres quadrats. Aquesta intervenció també permetrà l'obertura d'un nou vial que connecti amb la ronda de circumval·lació.

La reforma del col·legi Jaume Vidal s'emmarca en un projecte més ampli de revitalització de la barriada. L'Ajuntament estudia delimitar la superfície dels molins per aplicar-ne un ambiciós pla d'embelliment que es regirà per una normativa urbanística pròpia. El pla definirà amb claredat la tipologia de cada construcció i suposarà l'aixecament de la suspensió de llicències.

Serà el Consistori mateix que exercirà de promotor de la urbanització i després, per la via de la cooperació, es repartiran les zones edificades, que seran a càrrec dels veïns, amb els quals no s'ha pogut arribar mai a una entesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris