muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El CDEIB vol impulsar la indústria balear cap als mercats estrangers

Ordines afirma que els empresaris han de seguir el camí obert pel Govern

La internacionalització de la indústria balear és l'objectiu bàsic que es persegueix des del CDEIB -Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears- i que es resumeix en una memòria sobre les diferents actuacions encaminades a promocionar aquest sector de l'economia illenca.

La gerent de l'organisme, Antònia Ordinas, indicà ahir que «l'objectiu del CDEIB és trobar diferents canals perquè la indústria de les Illes sigui present en els primers aparadors del món».

«És un projecte molt ambiciós i amb una visió claríssima, i és que el temps vola: tenim quatre anys, dels quals ja n'han passat dos, per introduir els nostres productes en el mercat mundial», afirmà la responsable del CDEIB.

Aquesta entitat, creada l'any 1994, té la seu central a la ciutat d'Inca, al centre Bit, i és des d'aquestes oficines que es gestionen els projectes finançats al 50% amb fons de la Unió Europea, provinents del programa operatiu Objectiu 2 2000-2006.

Entre altres propostes, hi destaquen la participació en fires estatals i internacionals de diferents sectors, com també diverses accions promocionals duites a terme mitjançant la Direcció General de Promoció Industrial de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, com la presentació del Producte Balear al Parlament Europeu, a Califòrnia i a Nova York; o les passarel·les d'Eurobijoux a Maó, que també s'han pogut veure a Nova York.

La gerent del CDEIB, Antònia Ordinas, assegurà que «volem despertar l'autoestima pels productors de les Illes Balears, perquè aquestes accions tenguin un fruit i una continuïtat». Així mateix, la gerent opinà que «necessitam l'impuls de les administracions per arribar a aquests mercats internacionals, però ara els empresaris de l'Arxipèlag han de seguir aquest camí marcat».

Ordinas manifestà que «de vegades no s'entenen bé els nostres projectes i, des de les formacions de l'oposició presents al Parlament autonòmic, en lloc de mirar els resultats mediàtics que s'obtenen als països on realitzam les promocions, es limiten a fer preguntes anecdòtiques sobre els viatges, preguntes que jo qualificaria de 'premsa rosa'. A més, és una actitud impròpia de partits que han exercit el poder: és lamentable i d'una mediocritat escandalosa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris