algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

El Foment del Turisme creu que el sector a les Balears es recupera

Vicens opina que la bona ocupació s'ha aconseguit sense ofertes

El president del Foment de Turisme, Miquel Vicens, declarà que en general estan «contents» de com va la temporada i que veuen una recuperació en el sector turístic balear.

Per altra banda, Vicens opina que el juny i el juliol han estat molt millors que l'any passat, l'agost es donarà «ple absolut» i que hi ha bones perspectives pel setembre, tot sense ofertes especials, només algunes per reserves anticipades. El president de la centenària institució afegí que en tot cas les ofertes que es fan per anticipació de reserva són positives perqué ajuden a una millor planificació dels empresaris, tant d'aerolínies com d'hotels.

Aquestes declaracions contrasten amb les fetes fa unes setmanes pel president de la federació hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, que assegurava que era difícil fer previsions pel setembre perquè hi havia moltes reserves de darrer minut.

Vicens es mostrà molt positiu en tots els aspectes. Sobre les queixes dels hotelers per la manca de rendabilitat, afirmà que «els mallorquins sempre ens queixem» i que es deuen a la congelació de preus des de fa tres o quatre anys. No obstant això, afirmà que els nous sistemes de reserves directes i per internet fan que les tarifes que s'aconsegueixen siguin millors. Per això creu que l'oferta reglada té interès a anar creixent en aquest mercat. Destacà que «pareix que des de l'any 50, aquesta serà la temporada en què hi haurà més pernoctacions individuals, que per touroperadors». En aquest sentit, l'opinió del Foment contrasta també amb les darreres estadístiques que donaven una disminució dels preus hotelers i un descens dels beneficis.

Sobre el canvi de model turístic, Foment pensa que s'ha de deixar al mercat que ho faci per ell mateix i que això és «molt més savi» que tots els comitès d'experts que organitza l'administració. Per Foment, l'adaptació a la nova demanda l'han de fer els empresaris i l'Administració s'ha de limitar a la promoció, «que com més millor» afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris