algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Zapatero farà néixer a les Balears el seu projecte de l'Aliança de Civilitzacions

El president s'entrevistà hora i mitja amb el rei al palau de Marivent

103598

El rei Joan Carles, amb corbata negra en senyal de dol per la mort del rei Fahd, rebé Zapatero a les portes de Marivent.

M.À.C.

L'Aliança de Civilitzacions, la gran proposta en política internacional del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, començarà a caminar a Balears per novembre. Així ho avançà ahir el cap de l'Executiu central al palau de Marivent, on es reuní durant una hora i mitja amb el rei.

En un lloc encara per concretar, l'Arxipèlag acollirà la primera reunió del grup d'alt nivell que ha de desenvolupar el projecte ja assumit per l'ONU. Tot i que els assistents estan per definir, seran intel·lectuals, experts internacionals i exmandataris -el president ni confirmà ni desmentí la presència de Bill Clinton- designats pels dos patrocinadors, Turquia i Espanya, i pel president de l'ONU, Kofi Annan. Rodríguez Zapatero també hi serà present.

La trobada, que es durà a terme just abans de la Cimera de Barcelona pel diàleg euromediterrani, tendrà un abast major que el Fòrum Formentor, que enguany no s'ha convocat. «Aquesta és la comunitat adequada perquè aquest atractiu projecte comenci amb bon peu», assegurà el president. Immediatament després de l'anunci, el delegat del Govern, Ramon Socias, va transmetre la decisió al president Jaume Matas, que l'acollí amb «satisfacció».

Després del primer encontre amb el rei -a finals de mes n'hi haurà un altre-, el president assegurà que veu el Govern central «amb molta estabilitat», passi el que passi a Catalunya amb la negociació de l'Estatut i tot i el distanciament entre el PSC i ERC. En aquest sentit, expressà la «gran confiança» del Govern cap a Catalunya i avançà que farà costat «a un avanç en l'autogovern», però sempre en el marc de la Constitució i fruit del consens.

Així mateix anuncià per al setembre una reunió amb el lehendakari Juan José Ibarretxe, trobada que també li agradaria tenir amb el líder de l'oposició i del PP, Mariano Rajoy. Finalment, recalcà que «l'únic destí que té la violència és la seva fi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris