algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

El PSIB diu que el PP manté activa la «maquinària» per manipular vots

El PSM afirma que el cas Formentera és una «falla» del sistema judicial

El cas Formentera continua. Així ho creuen el PSIB i el PSM, les dues acusacions particulars que, segons anunciaren ahir, portaran el cas al Parlament per «depurar» responsabilitats polítiques. Ambdues formacions coincidiren a defensar les tesis dels tres jutges divergents de la Sala de la Discòrdia i consideraren provada la trama de captació irregular de vots. Una trama que, pels socialistes, es manté activa.

«La maquinària -del PP- per targiversar la voluntat dels ciutadans d'aquestes illes continua en marxa», assegurà ahir el secretari d'Organització del PSIB, Miquel Mestre, que en posà com a exemple l'assignació, per part del Govern, de cursos de formació per a immigrants a l'entitat Associació Familiar, que els socialistes creuen servil al PP.

Mestre i el portaveu socialista al Parlament, Francesc Quetglas, insistiren ahir en la necessitat que el president Matas i la vicepresidenta Estaràs assumeixin responsabilitats polítiques, després d'haver-se fet públic el vot particular de tres dels set jutges de la Sala de la Discòrdia, que aprecien indicis clars de la implicació dels dos polítics en el cas.

En opinió de Quetglas, la decisió del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) de no imputar ni Matas ni Estaràs en el cas Formentera demostra que «no s'ha volgut saber la veritat» sobre la suposada trama de captació de vots i, a més, transmet la impressió que no tots els ciutadans són iguals davant la Justícia, com adverteixen els tres jutges en el vot particular.

Precisament, el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, assenyalà ahir que l'exclusió del procés dels dos responsables «no ajuda» a combatre l'opinió social que alguns polítics reben un tracte privilegiat de la Justícia. «No ens mereixem un president desacreditat sobre el qual recauen moltíssimes sospites», afirmà.

Vicens i el portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampol, insistiren que si el cas es tanca sense responsabilitats polítiques «els ciutadans poden pensar que no hi ha justícia». Sampol també criticà la «importantíssima 'falla' del sistema judicial» que suposa assignar el cas a un jutge com Antoni Monserrat, proposat pel PP. Si els socialistes anunciaren actuacions parlamentàries, els nacionalistes ja han registrat una interpel·lació urgent per «depurar» responsabilitats en aquest i en el cas Bitel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris