muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Ingressa a presó l'home que disparà al porter d'una casa de cites de Palma

Hi hagué un incident previ amb l'agressor, encara que marxà «després de demanar perdó»

«Algú ens digué que havia tingut un petit problema amb una de les al·lotes», explicava ahir José María, el porter del Globo Rojo que dissabte resultà greument ferit en un braç després de rebre un tret d'un dels clients. El ferit, amb un aparatós embenat al braç esquerre, sense perdre el somriure i protegit per amics i familiars, explicava ahir a aquest diari que tot començà amb «un petit incident, molt similar als que es produeixen moltes vegades». L'agressor, que acudí a la casa de cites acompanyat per quatre amics, reconegué els fets i accedí a sortir del local sense cap problema. «Fins i tot arribà a demanar perdó», assenyalava ahir José María. Tanmateix, al cap de 10 minuts l'agressor tornà al local «molt enfurismat» i exigí que li permetessin l'entrada, fet pel qual José María i un company hagueren de detenir-lo i obligar-lo a sortir novament.

«Pensàvem que tot havia acabat i que el problema estava solucionat totalment», assenyalava ahir el ferit. Tanmateix, Cristóbal C. anà amb el seu totterreny fins al seu domicili, ubicat a la barriada palmesana de la Soledat, i agafà una escopeta de caça.

40 minuts
Els porters de la casa de cites afirmen que la seva tornada no fou immediata, ja que després de l'últim incident i la seva posterior tornada transcorregueren entre 40 minuts i una hora, de manera que part dels esforços policials se centren ara a saber què és el que va fer l'agressor en aquell interval. L'acusat sosté que consumí gran quantitat d'alcohol i cocaïna. La qüestió és que sobre les 05.30 hores, Cristóbal tornà al prostíbul. «Vaig veure que aparcava el cotxe fora del local i que s'havia canviat de roba; després entrà, em vaig adonar que portava una cosa amagada sota el braç, li vaig donar l'alto i a partir d'aquí tot passà en un segon: m'apuntà i, sense dir paraula, disparà».

El tret el ferí de ple al braç esquerre, destrossant-li el biceps. La bala seguí després la seva trajectòria, i feré de forma lleu altres tres persones que es trobaven al local. Després d'una intervenció d'urgència, José María fou traslladat a una habitació de l'hospital de Son Dureta.

Els pròxims dos dies seran vitals per saber si el ferit conserva el braç. «Tenc sensacions als dits i hi ha bona circulació de la sang, encara que els metges m'han avisat que hem d'estar pendents de que es pugui infectar o gangrenar, ja que en aquest cas s'hauria d'amputar», assenyalava ahir José María.

L'agressor marxà del lloc i posteriorment es lliurà a la Guàrdia Civil, encara que el cas passà al Cos Nacional de Policia. A primera hora d'ahir, Cristóbal C. passà a disposició del jutge d'instrucció número 7, que es trobava de guàrdia, encara que el seu advocat li recomanà que no prestàs declaració. El detingut assegurava ahir que havia consumit una gran quantitat d'alcohol i cocaïna i que es trobava molt nerviós, fet pel qual el lletrat considerà oportú ajornar la declaració fins d'aquí a uns dies.

En vista d'aquestes al·legacions, el jutge ordenà que el detingut acudís al forense, on se li prengueren mostres d'orina i de cabell. Aquestes proves seran claus per determinar si es trobava sota l'efecte de drogues quan cometé l'agressió.

En aquest sentit, un company del porter ferit comentà que l'agressor es trobava molt alterat i que fins i tot arribà a tenir moviments compulsius.

El Grup d'Homicidis i la Policia Científica s'han fet càrrec de la investigació i intenten esbrinar el calibre i la procedència de l'arma utilitzada en l'agressió, a més dels motius que el mogueren a disparar sobre el porter del club. Vicenç, un dels companys de José María, seguia ahir sense creure's el succeït: «per més voltes que li donam, no trobam una explicació lògica», comentava.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris