nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

UM decideix si manté el pacte amb el PP després de la fuga de Thomàs

Els nacionalistes debatran el seu futur al CIM si Matas no hi intervé

N.D./ P.A.M. Palma.
El comitè local d'UM al municipi de Calvià té previst reunir-se avui per analitzar les conseqüències del ple de divendres, en què el regidor trànsfuga Joan Thomàs donà el seu vot al PP en el punt de l'ordre del dia que serví perquè l'Ajuntament rebés per només 1,9 milions d'euros les dues urbanitzacions que la família Nigorra posseeix a Santa Ponça.

Malgrat el fet que dirigents del partit de Munar asseguren que a la reunió és poc probable que es prenguin decisions, alts càrrecs d'UM han assegurat que a la reunió es té previst abordar la qüestió de si es manté o no el pacte amb els populars.

En espera del que passi a Calvià en les pròximes hores, la formació nacionalista decidirà el seu futur al Consell de Mallorca si Matas no pren partit en el greu conflicte del municipi calvianer. La ruptura del pacte PP-UM a Calvià podria tenir conseqüències molt greus al Consell de Mallorca, encara que la formació nacionalista vol estudiar les possibles durant tot el mes d'agost, sense precipitacions. En cercles polítics s'ha arribat a insinuar que Munar estaria disposada a dimitir com a presidenta del Consell i deixar el poder a un altre partit, fet que provocaria una crisi sense precedents a la institució mallorquina. Però abans falta saber com es desenvolupen els esdeveniments a Calvià.

Això no obstant, la solució a l'alternativa en la qual sembla que es troben enrocats els nacionalistes podria aclarir-se avui mateix si la junta local del PP de Calvià decideix fer fora Cañellas del govern municipal. Tal com publicà ahir aquest diari, el batle de Calvià escuda la seva voluntat de prescindir de Cañellas en la coartada d'una presumpta «traïció al pacte».

Al pas d'aquestes acusacions sortí ahir Isidre Cañellas, qui negà, com també ha negat el PSOE, que el novembre del 2004 existís cap acostament amb els socialistes per plantejar una presumpta moció de censura a la gestió del batle de Calvià. Cañellas també reiterà que UM es mantindrà fidel al pacte amb el PP sempre que no hi hagi un trànsfuga pel mig.

I és que per a UM l'única traïció que existeix és la del regidor trànsfuga Joan Thomàs, a qui Carlos Delgado es nega a destituir, malgrat els clars requeriments que li han fet els seus socis de pacte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris