algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
14°

Gesa començarà a subministrar gas al municipi a partir del juny del 2006

La xarxa de distribució es podrà aprofitar quan arribi el gas natural des de la Península, l'any 2010

La companyia Gesa té previst començar a subministrar gas canalitzat al municipi d'Inca a partir de juny del 2006, segons explicà la setmana passada a aquest diari el director general de Gesa-Gas, Josep Bosch.

El municipi d'Inca començarà a rebre així el servei que Gesa ja presta a Palma, a Marratxí i en algunes zones costaneres de Calvià i de Llucmajor, com també a Cala Millor. En total, la companyia subministra aire propanat a devers 85.000 clients, i ara Gesa espera afegir-n'hi 6.000 més, de la capital de Raiguer, segons els estudis de mercat que ha duit a terme.

Per tirar endavant aquesta política d'expansió, en la qual Gesa té previst invertir devers 6 milions d'euros, ja ha presentat a l'Ajuntament d'Inca el projecte per a la construcció de la planta de fabricació i emmagatzematge del gas, que quedarà soterrada i que s'ubicarà en uns terrenys devora l'actual subestació elèctrica que la mateixa empresa té a la carretera de Sineu. És previst que aquests solars quedin classificats com a polígon energètic en la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana d'Inca.

El director general de Gesa-Gas, Josep Bosch, explicà divendres que esperen poder iniciar les obres de la futura planta i de la xarxa necessària a partir de gener de l'any vinent. «Oferirem un gran servei als ciutadans de la localitat, que podran començar a gaudir per exemple de calefacció centralitzada, perquè es tracta d'una energia que redueix entre un 30 i un 40% les emissions de CO2, amb una contaminació i amb un impacte ambiental menors», afirmà.

Un altre dels aspectes positius que Bosch destacà, en relaicó amb el projecte a Inca, és que «tota la xarxa de distribució i les canonades de l'aire propanat que instal·larem no són incompatibles amb el gas natural, que arribarà de la Península a través del gasoducte a partir de l'any 2010, segons les previsions». «Quan això succeeixi, tenim pensat connectar la línia prevista entre Palma i Alcúdia amb la xarxa que ja s'haurà habilitat a Inca, i tancarem la planta de fabricació i emmagatzematge d'aire», afegí.

L'any 2001, Gesa va obtenir l'autorització administrativa per a la concessió del servei de gas al municipi d'Inca. El permís fou atorgat per la Direcció General d'Indústria del Govern balear, dirigida aleshores per la inquera Xesca Vives. La seva intervenció també féu possible que el Consistori i Gesa arribassin a un acord perquè l'empresa aprofitàs les obres del Pla Mirall, desenvolupades al centre de la ciutat, per instal·lar les canonades del futur servei.

Josep Bosch reconegué que aquesta actuació serà un gran avantatge i millorarà també el mecanisme de distribució, de manera que no serà necessari aixecar un altre pic aquests carrers, amb les molèsties consegüents per als veïns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris