algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'activitat quirúrgica dels hospitals públics augmentà un 2,7% el 2004

Les operacions urgents sense ingrés s'incrementaren un 18 per cent

L'activitat quirúrgica dels hospitals públics de les Illes Balears va experimentar el 2004 un increment del 2,7 per cent respecte de les realitzades l'any anterior.

Aquest increment s'experimentà a costa principalment de les operacions urgents, ja sigui amb ingrés del pacient, que s'incrementaren en un 7 per cent, o les realitzades sense necessitat que el malalt requerís ser ingressat en el centre hospitalari. Aquestes augmentaren més d'un 18% respecte de l'any anterior.

Dins d'aquesta activitat quirúrgica, cal destacar l'augment de les intervencions de cirurgia cardíaca a l'hospital de referència de Son Dureta, que passaren de 291 a 430 al llarg de l'any 2004.

Pel que fa referència a les dades d'hospitalització en el conjunt dels centres del Servei de Salut de les Illes Balears, els ingressos totals disminuïren un 2,5%, sent els ingressos urgents els que més ho feren, amb més d'un 3% si prenem com a referència les dades de l'any 2003.

Dins de l'activitat d'Atenció especialitzada, les consultes externes mostren la mateixa tendència a l'alça, amb un increment del 4,6 per cent del nombre total de consultes, motivat per l'augment de les consultes successives, un 5,8 per cent, i de les primeres, que ho feren en un 2,5 per cent.

El director gerent de l'Ib-salut, Sergio Bertran, destacà «l'obertura dels quiròfans de l'Hospital General i el desenvolupament dels programes per la reducció de les llistes d'espera quirúrgiques i de consultes externes com les millors mesures del 2004».

S'ha de destacar que l'oferta assistencial dels centres de l'Ib-salut es completa amb l'activitat que desenvolupen els centres integrats a Gesma, que experimentà un important augment en totes les àrees l'any passat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris