nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

La manca de cobertura telefònica afecta sobretot els nuclis turístics

Manca d'antenes i congestió a les xarxes en són les causes principals

Com és habitual aquests darrers anys, els municipis turístics són els primers que tenen problemes de cobertura per a mòbils durant l'estiu.

Les causes són l'augment de població que experimenten aquestes zones i, segons les tres companyies principals de telefonia -Movistar, Vodafone i Amena-, la manca d'antenes, cosa que impedeix un bon servei.

A les Illes, els punts on s'han detectat més problemes i una qualitat deficient, per la incapacitat de la xarxa d'absorbir l'augment de trucades, són: Andratx, Pollença, Alcúdia, Calvià, Palma i algunes àrees d'Eivissa i de Menorca. En aquests llocs, la població es multiplica durant la temporada turística per l'arribada de turistes i d'altres visitants. Així mateix, segons les diferents companyies, el nombre de minuts de conversa augmenta gairebé un 20%.

Tot plegat provoca telefonades fallides o interrompudes, mala audició i restricció dels serveis. A més, els missatges de text es perden o es torben més a arribar.

Fa uns dies la fundació de telefonia Dédalo, a través del seu portaveu, Carlos Cernuda informà que, perquè millori la cobertura i s'eviti la sobrecàrrega de les xarxes de telefonia mòbil, seria indispensable instal·lar 4.000 antenes més en tot el litoral de la Mediterrània. Dédalo és una entitat que té l'objectiu de promocionar i d'impulsar la societat de la informació.

Les antenes
Les companyies d'aquest àmbit afirmen que estan capacitades per absorbir tota la demanda, però que necessiten les infraestructures bàsiques. La queixa principal són les dificultats a l'hora d'ubicar les antenes, per l'oposició dels veïns i la multitud d'ordenançes i de permisos municipals que es requereixen. A les Balears, s'hi concedeixen ara les llicències demanades l'any 2000.

Encara que cap informació no ho confirmi, des que es començaren a instal·lar, les antenes tenen molt mala imatge. Un estudi del 2004 evidencià que la majoria de la població no vol viure a prop d'aquests aparells, perquè els relaciona amb l'aparició de casos de càncer. En qualsevol cas, el Ministeri de Sanitat i Consum garanteix que les emissions radioelèctriques en tot l'Estat se situen dins els límits segurs.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris