nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El Consell afirma que Palma 'no és zona prioritària' per construir camps de golf

El PSM denuncia el 'greu impacte' del macroprojecte planejat a prop de Son Sardina

62714

Els nacionalistes Antoni Marimon, Maria Costa, Pere Muñoz, Antoni Alorda i Biel Vicens criticaren el projecte a Son Sardina.

G.MAS./R.GALLEGO. Palma.
El Consell de Mallorca expressà ahir el seu posicionament sobre el camp de golf que es projecta construir a prop del barri palmesà de Son Sardina. Des de la Conselleria insular de Territori, es recordà que la capital balear «no és una prioritat» a l'hora de instal·lar aquests centres esportius. La institució que presideix Maria Antònia Munar no rebutja la iniciativa -que encara no coneix en profunditat- però recorda que a Ciutat «ja existeixen molts de camps».

Respecte a l'edificació de dos hotels annexos al camp de golf, el responsable de la Política Territorial del Consell, Bartomeu Vicens (UM), advertí que l'acord programàtic que es va signar amb el PP a principis de legislatura preveu aquests equipaments, sempre que siguin de cins estrelles». Vicens explicà que el seu partit està aplicant la Llei de camps de golf «de manera restrictiva i sempre incloent la menor oferta complementària possible».

Per la seva banda, el PSM denuncià el greu impacte dels tres camps de golf i dels dos hotels a Son Sardina i, a més, anunciaren que el proper dimarts dia 3 de maig duran a terme un acte per informar els veïns de Son Sardina i de sa Garriga del projecte en qüestió.

Pere Muñoz destacà que aquests darrers anys, la zona de Son Sardina i sa Garriga fa temps que es troba al punt de mira de constructors i d'especuladors, i que cal contemplar de forma conjunta «l'hospital de Son Espases, el segon cinturó o aquest projecte de camps de golf».

El nacionalista apuntà que «si no ho evitam, en pocs anys podrem assistir a la desaparició d'una de les darreres zones rurals que ens queden a la zona de la part nord de Palma, amb tots els perjudicis cap al medi ambient que això suposa».

La regidora del PSM Maria Costa recordà que «el PP no fa ni cas a les recomanacions del Pla Territorial de Mallorca que recomana que la implantació de camps de golf a zones turístiques es facin a altres indrets que no siguin a l'entorn saturat de Palma».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris