nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

El nombre d'aturats a les Balears minva un 16% el primer trimestre

L'INE ha aplicat un nou mètode de recompte d'aturats i considera que les dades són provisionals


L'enquesta de població activa registra una disminució en el nombre de desocupats a les Illes del 16,49 per cent, deixant la xifra en un total de 51.000 persones. D'acord amb aquesta informació, en acabar el mes de març hi havia 10.100 aturats menys que el primer trimestre de l'any passat. La taxa d'atur ha disminuït 2,3 punts percentuals i se situa en el 10,61 per cent (10,20% a Espanya).

Aquestes xifres són les primeres en què l'INE (Institut Nacional d'Estadística) aplica el nou mètode adaptat al sistema europeu i que ajusta la seva base poblacional a la important arribada d'immigrants. Per això, des de l'Institut es recomana no fer anàlisi d'aquestes dades fins d'aquí a almenys un any.

Tanmateix, les xifres d'ocupació donen un total de 429.600 persones, amb una taxa d'activitat del 60,38%. La majoria dels treballadors ho fan en el sector serveis, i a molta distància dins el ram de la construcció, la indústria i l'agricultura. Així, 16.900 persones trobaren feina en aquest darrer trimestre, un 4,09 per cent més que l'anterior.

Des del Govern de les Illes, el seu portaveu, Joan Flaquer, expressà la satisfacció per les dades i comentà que «reflecteixen que Balears està en el camí de la recuperació econòmica». Afirmà que és una bona notícia, sobretot tenint en compte la forta estacionalitat de l'economia illenca. No obstant això, creu que les dades no complauen del tot el Govern, perquè «es pot créixer més i es poden crear més llocs de feina».

Per altra banda, des del Centre de Recerca Econòmica (CRE) pensen que constata la millora del nostre mercat laboral i que això impulsarà la demanda interna a través del consum privat, consolidant així la reactivació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris