algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

UGT i CCOO afronten l'1 de maig amb atacs a govern i empresaris

D'altra banda, la Plataforma Jove demana feines i sous dignes

UGT i CCOO feren una crida ahir a la participació en la diada del primer de maig amb atacs a la globalització capitalista i a la política econòmica i laboral tant del govern central com del balear.

En concret, el secretari general d'UGT a les Balears, Llorenç Bravo, advertí que «la globalització de l'economia que és una bassa d'oli que s'estén com si fos el triomf del capitalisme i la derrota dels sindicats i hem de passar a l'ofensiva». Pel que fa als temes estatals, Bravo critica que José Luis Rodríguez Zapatero no hagi frisat «a fer el canvi productiu que necessita aquest país». Tanmateix, considera els empresaris corresponsables d'aquesta situació.

Finalment, el sindicalista es va confessar «preocupat» perquè «hi ha un canvi de model turístic que ens pot afectar, el Govern i els empresaris neguen la crisi i no volen analitzar-la en profunditat. És necessari un acord entre tothom».

Per la seva part, el secretari general de CCOO, José Benedicto, va reivindicar un pacte econòmic i social amb els sindicats.

D'altra banda, la Plataforma Jove del Primer de Maig, en la que participen els joves d'USO, CGT, STEI, CCOO i de l'esquerra nacionalista presentà ahir el seu manifest a la Conselleria de Treball que recull la preocupació del col·lectiu per la precarietat dels contractes i dels sous a la qual se li afegeix ara l'oferta d'habitatges protegits de 30 metres quadrats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris