nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Just 6 cadenes hoteleres tindran la targeta verda des de diumenge

Per ara no la comercialitzen ni touroperadors ni companyies aèries

El dia «D» de la targeta verda ja ha arribat i demà comença la seva comercialització al carrer. No obstant això, tots aquells turistes que en vulguin comprar només ho podran fer, de moment, a alguns establiments de sis cadenes hoteleres a Mallorca.

Així ho confirmava el gerent de la Fundació pel Desenvolupament Sostenible, Pau Collado, que recordava el caràcter voluntari de la iniciativa i que assenyalava que la disponibilitat de targetes tindrà un «caràcter progressiu».

Collado afirma que el cent per cent dels establiments hotelers de Mallorca han confirmat el seu interès en l'adquisició i la venda als seus clients de la targeta. També han expressat la seva intenció de comprar-ne tant companyies aèries com touroperadors. Tot i així, des de la Fundació no poden donar xifres exactes, ja que estan pendents de les sol·licituds concretes que facin els empresaris turístics. No hi ha cap acord o conveni signat que concreti cap dada, l'única que preveuen és que des dels hotels en pensen demanar unes tres targetes per plaça.

Demà diumenge es posa en marxa, per als turistes arribats a Mallorca, l'anomenada plataforma tecnològica de la «targeta verda». Menorca, Eivissa i Formentera hauran d'esperar unes setmanes per comptar amb el pack corresponent a cada una d'aquestes illes. Com també ho hauran de fer els residents, ja que fins a finals de juny o juliol no podran accedir-hi.

La Fundació pel Desenvolupament Sostenible està realitzant des de fa dues setmanes jornades d'informació i formació sobre l'ús i comercialització dirigides a establiments hotelers, aerolínies i associacions entre d'altres. Els primers a assistir-hi han estat personal d'Inestur (Institut d'estudis Turístics) i l'associació hotelera de Son Caliu.

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, reafirmà en la roda de premsa posterior al consell de goven la «màxima disposició» per part de les empreses turístiques contactades i destacà la coincidència de tots amb la filosofia de la targeta verda, «no hem trobat cap porta tancada», declarà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris