muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Protesta de policies i independentistes en la inauguració de la Feria de Abril

El Lobby entregà la carabassa a la batlessa Cirer i els agents l'escridassaren

77172

Moment en què el membre del Lobby Pep Palou entrega la carabassa a Catalina Cirer davant la regidora María José Frau, vestida de "faralaes". La batlessas intentà mantenir la rialla mentre els policies feien sonar els seus xiulets.

M.À.CANYELLES.


Prop de 250 agents de la Policia Local de Palma i devers mig centenar de membres i simpatitzants del Lobby per la Independència es manifestaren ahir a la nit a les portes de la Feria de Abril per protestar contra aspectes diferents de la gestió municipal.

La plataforma liderada per Jaume Sastre i Josep Palou hi dugué xeremiers, un flabioler i fins i tot un dimoni, i els seus integrants hi acudiren vestits a l'ampla i portant banderes quadribarrades i cartells en reivindicació de les festes mallorquines.

El moment de màxima comunió entre ambdós col·lectius es produí quan els policies demanaren als músics del Lobby que tocassin «Sor Tomaseta», que els funcionaris aprofitaren per versionar com «Sor Cirereta» a l'arribada de la batlessa.

La regidora de Dinamització Ciutadana, María José Frau, que arribà en cotxe ben davant la porta del recinte vestida de faralaes, fou increpada i escridassada pels agents municipals, davant la mirada divertida dels integrants del Lobby, algun dels quals comentà irònicament que «no sabia jo que els regidors es disfressassin».

La resta de membres de l'equip de Cirer que acudí a la inauguració accedí al recinte per una altra porta per evitar un «linxament» moral com el que havia rebut moments abans María José Frau.

La cridòria, xiulets i botzinades es feren gairebé insuportables quan arribà Cirer, que fou «escortada» pels seus regidors, els policies encarregats de la seva protecció, membres de la Casa d'Andalusia i fins i tot per integrants de la banda de música municipal. La batlessa arribà, amb no poques dificultats, a la portada de la Feria, on tallà la cinta entre crits i retrets, i també algunes empentes provocades per l'aglomeració de gent, i s'adreçà a continuació a tota velocitat a la carrossa que l'havia de dur a recórrer les instal·lacions.

Fou en aquest moment quan Josep Palou i Jaume Sastre entregaren a la màxima autoritat municipal el seu regal d'enguany, la carabassa, «per fer confitura», digué Palou. Cirer agraí el regal i va estrènyer la mà del dirigent del Lobby abans d'iniciar el recorregut, en el qual l'acompanyaren Frau i Pedro Anaya, president de la Casa d'Andalusia.

Fet això, els membres de la plataforma independentista marxaren del recinte de la mateixa manera que havien arribat: en pau i amb una gran animació festiva. Els policies, per la seva banda, varen romandre al recinte fins que Cirer l'abandonà.

Els funcionaris dedicaren nombrosos crits reivindicatius a Cirer, com «Catalina, amolla sa gallina!», «Fora! Fora! Fora!», «Paga allò que deus!» o fins i tot algun d'adreçat també als altres membres del PP, com Rosa Estaràs o Joan Verger, que anaren a fer costat a la batlessa de Palma. Així, els agents, en plena asseguda davant la paradeta de la Casa d'Andalusia, exigiren al PP que es gastassin els doblers a millorar les seves condicions i no en «visites al Rasputín».

En representació del PSOE de Palma, hi acudiren els regidors Santiago Morey i Ramón Torres, habituals de la Feria de Abril en els darrers anys.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris