algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Inauguració amb moltes presses

Hores abans de l'obertura al públic, els operaris asfaltaven el recinte


La batlessa de Palma, Catalina Cirer, inaugurà ahir, en companyia de diversos regidors del seu equip de govern, la Feria de Abril 05. La cerimònia va estar marcada per les protestes, però malgrat tot va transcórrer amb una certa normalitat. L'edició d'enguany d'aquesta festa, a més de pel caràcter reivindicatiu, també ha estat marcada per les presses, que han estat fidels companyes de viatge de Cort i dels caseters.

Dijous, a les onze de la nit, es va prendre la decisió d'asfaltar el passeig central del recinte després de les queixes continuades dels responsables de les casetes per la mala qualitat del tipus de sòl que s'havia instal·lat en un primer moment -grava-. El Consistori va recórrer a una empresa de construcció que és especialista en treballs d'urgència, ja que era l'única que donava garanties de deixar la feina a punt per a la inauguració.

En un temps rècord, i després d'una quantiosa i imprevista inversió de capital, el recinte de la Feria aparegué asfaltat per al seu públic, si bé l'estora negra acabada d'estrenar gairebé estava calenta quan entraren els primers ciutadans.

La batlessa, Catalina Cirer, va fer una passejada en carruatge al llarg del recinte i després en visità algunes casetes. Només es pogué veure a l'acte una part del grup municipal del PP i alguns regidors socialistes. Ni el PSM ni EU-EV no hi enviaren cap representant, encara que per motius diferents.

L'Obra Cultural Balear, mitjançant un comunicat, exigí ahir a Cort «que prioritzi la inversió en la promoció d'esdeveniments de la cultura pròpia de les Illes Balears». L'entitat reclamà que «davant la gran inversió en infraestructures per a la celebració de la Feria de Abril, exigim a l'Ajuntament que apliqui els mateixos criteris en les manifestacions culturals pròpies» amb l'objectiu de «fomentar la integració dels nouvinguts a la nostra cultura».

El portaveu del PSM a l'Ajuntament de Palma, Pere Muñoz, considerà «increïble la manca de previsió demostrada per l'equip de govern en una celebració que es fa cada any» i advertí que «no podem consentir la tudadissa de doblers públics que es fa per aquest motiu», ja que «la despesa de la Feria s'aproxima ja, amb el cost de l'asfaltatge d'urgència i els serveis, als 600.000 euros».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris