nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Educació desempatarà els alumnes que sol·liciten plaça en un sorteig

El termini de petició per a infantil i primària acabà ahir

La Conselleria d'Educació i Cultura realitzarà dimarts un sorteig per desempatar les sol·licituds que hagin aconseguit el mateix nombre de punts en el procés d'admissió d'alumnes per al curs que ve.

El termini per presentar les sol·licituds de places del centre escolar desitjat va acabar ahir. Segons fonts de la Conselleria d'Educació, el procés s'ha desenvolupat «amb absoluta normalitat», tot i que alguns centres concertats han confirmat que han registrat una allau de peticions de places. En total, es calcula que en aquest procés s'han demanat unes 10.000 noves places a tots els centres de primària i secundària.

Després del sorteig, la pròxima data del calendari d'escolarització és el 20 de maig, quan la Conselleria d'Educació s'ha compromès publicar les llistes privisionals d'admesos a cada centre.

Entre el 23 i el 25 de maig, les famílies que no estiguin d'acord amb el centre assignat podran presentar les oportunes reclamacions. Finalment, el 10 de juny es publicaran les llistes definitives d'admesos i els alumnes podran ser matriculats entre el 13 i el 14 de juny.nTot aquest procés és resultat de la impossibilitat del Govern de garantir la lliure elecció de centre a les famílies per a l'educació dels fills ja que, de moment, en alguns col·legis la demanda de places supera l'oferta.

Precisament, la Conselleria d'Educació ha previst iniciar el pròxim curs amb cinc nous col·legis públics i quatre nous instituts d'ensenyament de secundària. Tot i això, els esforços de la Conselleria per oferir més places als centres escolars no només s'ha centrat en el sector públic, sinó també en el sector privat.

De fet, l'Executiu està negociant l'ampliació d'alguns centres escolars que registren una gran demanda de places, com és el cas del col·legi Mare Alberta. Aquesta negociació s'ha vist reforçada per la petició de la federació de centres educatius privats i concertats adreçada a la Conselleria d'Educació perquè inverteixi més en l'ampliació de centres concertats que no en la construcció de centres públics.

D'altra banda, tot el procés coincideix també amb l'inici del termini de preinscripció a la Universitat de les Illes Balears que comença dimarts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris