algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Consell demana a Michael Douglas que arregli la capella i el mirador de s'Estaca

Vicens reconeix que els danys són antics, però no excusa la «despreocupació» dels propietaris

79674

Als terrenys de s'Estaca s'ubica la capella del beat Ramon Llull i el Mirador Nou.


El conseller de Territori del Consell de Mallorca, Bartomeu Vicens, ha enviat una carta a Michael i Diandra Douglas en la qual els demana que procedeixin a la rehabilitació de la capella del beat Ramon Llull i el Mirador Nou de s'Estaca, davant del «lamentable» estat de conservació en el qual es troben en l'actualitat ambdós elements arquitectònics.

A la carta, el conseller reconeix que un llamp va esfondrar al 1975 la capella, mentre que el mirador està degradat pel pas del temps i assenyala que, si no es posa remei, «l'acceleració del procés acabarà en ruïna». Vicens reconeix que els danys esmentats són anteriors a l'adquisició de la finca per part dels Douglas, però considera que aquest fet «no excusaria la despreocupació de la propietat», ja que han complir la «responsabilitat» que la llei confereix als propietaris dels béns culturals protegits.

Recorda, a més, Bartomeu Vicens, que el Consell de Mallorca té la responsabilitat d'aplicar la llei, pel que li correspon procurar que aquesta responsabilitat es tradueixi en les accions oportunes dels propietaris. «L'estimació dels mallorquins pel patrimoni que va deixar s'Arxiduc provoca constants sensacions d'estranyesa per la deixadesa que sofreixen aquests espais» afegeix el responsable de Territori del Consell.

El conseller considera i assenyala a la seva carta que aquest gest «seria molt valorat pel poble de Mallorca» i, ja que aquest assumpte té una gran dimensió institucional i cultural, el convida a realitzar pròximament una reunió per discutir aquesta qüestió.

El responsable de Territori del Consell de Mallorca adjunta en la seva missiva dirigida als Douglas la fitxa descriptiva d'ambdós elements, que estan inclosos a la catalogació de Lloc Històric. La fitxa assenyala que la capella del beat Ramon Llull es va construir entre 1877 i 1880, amb estil neoromàtic. La fitxa tècnica assenyala que es troba en estat de ruïna a causa del llamp que hi impactà, el qual la féu malbé l'any 1975, i afegeix que només queden restes i fragments dels murs, de les cobertes i d'una part del portal i els absis.

Del Mirador Nou de s'Estaca, que l'any 1884 ja estava construït en un estil neoàrab, comenta que el seu estat de conservació és dolent ja que té l'estructura de la torre afectada per esquerdes i una part dels seus elements estan enderrocats a la zona de l'escala.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris