nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

L'oposició se'n va de la votació del PGOU per protestar contra el PP

Consideren una «manca de diàleg i respecte» l'actitud de l'equip de govern

«Manca de diàleg i de respecte a l'oposició per part de la majoria del govern del PP». Aquesta fou la principal raó per la qual els grups de l'oposició a l'Ajuntament d'Inca (PSOE, PSM, UM i Independents) decidiren ahir abandonar la sessió del ple municipal en senyal de protesta, durant la votació de la subsanació de les deficiències detectades en el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) per la Comissió Insular d'Urbanisme.

L'oposició protestà des del principi del debat, després que l'equip de govern presentàs una extensa esmena a l'aprovació, just abans de començar la sessió. «Després de 10 anys revisant el PGOU, els han suspès en el Consell, i ara pretenen que aprovem les deficiències en dos dies i presentem documents abans del ple que no ens hem pogut ni mirar», expressà un portaveu que simbolitzava el sentir general de l'oposició.

Abans d'abandonar la votació, l'oposició demanà sense èxit que el punt es retiràs de l'ordre del dia i que les deficiències detectades pel Consell es poguessin tractar amb més temps, i criticaren que el mateix batle Pere Rotger s'absentés del ple durant el debat sobre el PGOU.

Abans d'anar-se'n, i especialment afectat després de preguntar-li des de l'oposició «si només està per anar de sopars, dinars i creuers», Rotger realitzà la seva habitual defensa de la gestió municipal. «La història ens jutjarà i ens jutja. A les eleccions passades: 55 per cent dels vots i 13 regidors, i en aquesta legislatura, milers de milions en inversions», digué aquesta vegada i abandonà després el ple per espai de dues hores i mitja.

El tinent de batle d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, qualificà l'abandonament de l'oposició de «numeret» i defensà durant tot el debat que les deficiències detectades pel Consell en el PGOU «no són tan greus» i se centrà principalment en explicar que l'excés de creixement urbà es resol si s'elimina el sector de creixement previst al costat de l'Hospital, «que després tornarem a incloure, quan adaptem el PGOU al Pla Territorial de Mallorca».

A més, Seguí, pel que fa a les zones verdes previstes en el planejament, defensà que «no hi ha cap zona verda que estàs prevista abans que no ho estigui ara» i considerà que «s'ha fet molta demagògia amb aquest tema i els carrers per a vianants no es consideren zona verda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris