nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El GOB inicia una campanya en contra del parc eòlic de Betlem

Han repartit 2.500 fulletons en els quals defensen les energies renovables però no ubicades a les muntanyes d'Artà

M.PUIGRÒS.Artà
El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha iniciat una forta campanya porta per porta al poble d'Artà amb la intenció que tots els ciutadans puguin conèixer l'impacte dels set molins de 85 metres d'alçada que la companyia Gesa vol instal·lar a les costes de l'ermita per tal de generar energia eòlica.

En els fulletons, que foren repartits a totes i cada una de les cases d'Artà la nit del dijous, es compara l'alçada de l'edifici més alt del poble, en aquest cas l'església de 30 metres, amb els molins que pretén instal·lar l'empresa elèctrica. A més, també hi ha dos muntatges fotogràfics que mostren la imatge que oferirien les costes de l'ermita d'Artà si hi hagués els set molins eòlics.

Ahir dematí, els dos responsables de campanyes del GOB, Miquel Àngel March i Antoni Muñoz, pujaren fins a les muntanyes d'Artà per veure in situ el lloc afectat pels possibles molins. Ambdós ecologistes reivindicaren «que el Govern de les Illes es pronunciï sobre aquest tema perquè fins ara no ha mostrat el seu parer». A més, també reclamaren que «se suspenguin les autoritzacions de tots els molins fins que tinguem un pla eòlic».

Així mateix, des del Gob explicaren que «a la Sala s'ha rebut una petició per instal·lar un anemòmetre que mesura les freqüències, potència i velocitat del vent. Aquesta torre té 40 metres d'alçada i la seva autorització no es decidirà previsiblement a la comissió de govern. Demanam al Consistori que es tracti aquest tema en un plenari».

Els ecologistes remarcaren que «no estam en contra dels parcs eòlics, simplement creiem que aquesta ubicació no és la idònia». Des del GOB defensen fortament la utilització de les energies netes i renovables, emperò creuen que s'han d'instal·lar a llocs degradats o a polígons industrials. «Les muntanyes d'Artà no són el millor lloc perquè estan declarades zona Anei, Zepa i Lic», comentaren finalment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris