nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

L'Audiència de Palma condemna el violador de nines a 84 anys de presó

Considera Sebastià Pol culpable de 13 agressions i un abús sexual a menors d'edat

85734

Sebastià Pol surt de l'Audiència Provincial, el darrer dia del judici.

L'Audiència Provincial de Palma ha condemnat a 84 anys de presó Sebastià Pol conegut com esàdic de l'ascensor per 13 delictes d'agressió sexual i un altre més d'abusos sexuals. La sentència considera provat que entre gener del 2002 i agost del 2003 Pol abordà les seves víctimes, gairebé totes nines i adolescents -a excepció d'una jove de 20 anys- en replans i ascensors de finques de Palma. En alguns dels casos Pol demanava a les joves que es despullassin o que li mostrassin la seva roba interior, les grapejava i fins i tot intentà penetrar vaginalment algunes d'elles.

Al contrari del que Pol declarà al judici, la sentència considera provat que esàdic utilitzava navalles o punxons per intimidar les joves, que amenaçava de mort si no obeïen les seves ordres. La sentència també ratifica que Pol presenta un nivell intel·lectual «dins dels límits de la normalitat», té «suficient capacitat de discerniment per distingir entre el bé i el mal» i coneix «perfectament el caràcter incorrecte dels seus comportaments delictius, com deixa patent la selecció acurada de les víctimes més vulnerables, totes nines o joves d'aspecte infantil».

A més de les penes de presó, Pol haurà de pagar 30.000 euros d'indemnització a les seves víctimes en concepte de danys morals. Això no obstant, la sentència especifica que, segons preveu el Codi Penal, Pol complirà un màxim de 20 anys de presó.

Pol ja fou condemnat a 68 anys de presó per quatre violacions i 16 abusos deshonests, penes que complí a Palma i a Herrera de la Mancha (Ciudad Real), fins que fou alliberat el 2002 i tornà a Palma. Quan tot just duia unes setmanes a Mallorca, esàdic de l'ascensor reinicià la seva activitat delictiva, utilitzant els mateixos mètodes que ja va fer tristament cèlebres abans de la seva condemna, i que passaven per cometre els abusos en ascensors o habitacles de màquines de grans finques.

Un dels punts més vistosos de la sentència és el que fa referència a l'únic fet delictiu que no ha pogut ser imputat a Sebastià Pol, comès a Palma el 15 d'octubre de 2002. El tribunal indica que «un home no identificat» abordà una menor de 12 anys, a qui amenaçà amb un gramponador. Després de demanar-li que li lliuràs les joies, li tragué la roba i li tocà «amb intenció lasciva els pits i els genitals, i la besà per tot el cos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris