nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Veïns, partits i GOB rebutgen que es facin golfs i hotels a Son Sardina

Afirmen que Cort torna a «castigar» una zona ja amenaçada pel segon cinturó

90774

En aquests terrenys que es troben entre Son Sardina i sa Garriga, Cort ha donat via lliure per construir els camps de golf.

El futur complexe hoteler i els camps de golf que es preveu que es construexin a Son Sardina ha topat amb l'oposició frontal del PSOE, EU-EV, PSM, veïns i el GOB.

L'Ajuntament de Palma ha donat via lliure a la reconversió de les cases de sa Cabana des Frares en un hotel rural de luxe i la construcció d'un altre hotel de cinc estrelles. A l'indret també es preveu l'execució de tres camps de golf. Per una banda un de privat, un altre d'entrenament i un de municipal que el promou Cort -es convertirà així en el primer que serà públic de les Illes Balears-.

L'Associació d'Amics i Amigues de Son Sardina han manifestat la seva oposició al projecte. Al·legen que viuen a un paratge rural que es considera el darrer troç d'horta de Palma. Des d'aquesta entitat han manifestat la necessitat de viure a Son Sardina tal com és, és a dir «amb la vida tranquil·la de poble que tenim».

Els veïns tornen a estar en peu de guerra «perquè ja lliutàrem contra l'ampliació de Son Reus, després contra el segon cinturó i ara ens haurem de mobilitzar a causa d'aquest projecte agressiu contra el nostre entorn» manifestà una representant de l'associació.

Recorden que el camí de Passatemps, lloc de passeig per als habitants de la zona, era l'antic camí de Raixa que servia d'eix de connexió amb la Serra de Tramuntana fins a la possessió de Son Termens. «És un dels espais més preciosos que tenim a Son Sardina ja que té un gran valor paisatgístic de garrovers i encara conserva fites de camins vells i un gran safareig al qual s'hi reflecteix tota la Serra». Des dels Amics de Son Sardina troben que si s'executa l'esmentat projecte «acabaran amb tot el nostre entorn».

Els veïns de sa Garriga també s'han mostrat contraris als camps de golf i als nous hotels. Es reafirmen en la necessitat de preservar un dels darrers llocs de Palma que conserva un paisatge rural.

El GOB denuncia que aquestes instal·lacions es volen situar sobre una àrea rural que té un notable valor i assegura que provocaran la presentació d'al·legacions des de la seva organització. Han afirmat també que Mallorca viu una altra envestida de camps de golf.

El regidor del PSOE Santi Morey manifestà que el projecte «no coincideix en res amb el model que defensam de creixement sostenible. La zona on es vol fer tot això és rústica i s'està a l'espera que el Consell de Mallorca en doni el vistiplau. Volen castigar la mateixa zona amb diferents actuacions, molt pròximes a on passarà el segon cinturó».

Des d'EU-EV han advertit que aquest nou complexe respon al «model Cañellas d'urbanització encobrida de sòl rústic». Denuncien que és una operació especulativa.

Els nacionalistes del PSM han dit que aquest pla és inassumible pel territori i han alertat del perill que suposaria la destrucció d'un paratge de gran valor com el de Son Sardina.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris