algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Les nines podran cantar amb els blauets de Lluc a partir del curs que ve

L'Escolania incorpora altres modernitzacions, com el règim opcional d'internat

95440

Com cada dia, ahir els blauets cantaren a la Basílica de Lluc.

C.MORENO
La vida de l'Escolania de Lluc mira endavant i es vol modernitzar amb la incorporació de nines en el cor del Santuari. Després de 474 anys d'existència, l'escolania introduirà aquest i altres importants canvis de cara al proper curs escolar, que segurament augmentarà el nombre d'estudiants.

Entre les innovacions per tal de facilitar la incorporació de més estudiants, el règim d'internat passarà a ser opcional i en lloc de ser de dilluns a diumenge a migdia com ara passarà a ser de dilluns a divendres. Aquesta és la primera escolania que incorpora la possibilitat que les nines participin i ara l'Escolania de Montserrat també ho estudia.

Els responsables de l'escolania de Lluc explicaren ahir que aquest canvi de règim d'internat es deu al fet que les famílies volen fer un seguiment més pròxim i diari de l'educació dels seus fills en un marc de convivència diària.

La incorporació de les nines ben segur incrementarà el nombre d'estudiants a Lluc ja que fa uns deu anys que les famílies han expressat el seu desig que les seves filles puguin participar a l'escolania, que fins ara només estava oberta al nins.

Amb aquests canvis, els responsables de l'escolania esperen que més famílies puguin accedir a l'escolania amb la finalitat principal, que és el cant a la Basílica. En aquests moments, l'escolania té un total de 53 alumnes, que poden cursar des de tercer de primària a segon d'ESO, dels quals 26 són cantors. El centre pot acollir un total de 70 alumnes.

El prior del Santuari, Jaume Reynés, explicà ahir que «fa temps férem una comissió per parlar del futur i acomodar-nos als nous temps amb aquestes innovacions». Aquesta modernització de l'Escolania s'ha duit a terme amb el consens de totes les parts i el vistiplau del difunt bisbe Teodor Úbeda i l'actual bisbe, Jesús Murgui.

Per la seva part, el coordinadors general de l'Escolania, Bernat Alemany, concretà que «hi haurà un transport diari per fer possible que els nins puguin anar cada dia a ca seva».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris