algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern diu que la investigació fiscal a Majorica pot ser un «cop dur»

Sindicats i treballadors asseguren que la perquisició «arriba tard»


«Un cop molt dur per tot allò que representa Majorica». Amb aquestes contundents paraules, ahir el conseller de Comerç i indústria, Josep Juan Cardona, es referí al fet que la Fiscalia Anticorrupció investigui Majorica per un presumpte blanqueig de diners. Tot i que el conseller assegurà «no tenir coneixement oficial de la investigació que ha obert el fiscal anticorrupció», va admetre que el Govern està «molt preocupat» davant tot allò que es pugui derivar d'una investigació a una de les empreses més emblemàtiques de Mallorca.

El conseller assegurà que el Govern està preocupat per dos motius. En primer lloc, per «una possible actuació irregular dels accionistes en els moviments de compravenda de Majorica» i en segon lloc, «si es demostra que s'ha duit a terme alguna activitat irregular, pot comprometre seriosament la viabilitat de l'empresa», en paraules de Cardona. Així mateix, el conseller es mostrà disposat a col·laborar amb «tot allò que se'ns sol·liciti des de la Fiscalia Anticorrupció».

Per la seva banda, els sindicats i treballadors no han restat aliens a la nova investigació. En aquest sentit, el delegat sindical a Manacor, Guillem Vadell, manifestà ahir que la investigació «arriba tard. La Fiscalia hauria d'haver actuat molt abans i escoltar les nostres reiterades denúncies, sobre els suposats moviments irregulars de compravenda de Majorica».

Des d'UGT, va assegurar Vadell, ja s'havia sol·licitat que el fiscal intervingués en Majorica davant la sospita «d'irregularitats». El sindicalista va afegir que si el fiscal ha obert una investigació «deu ser perquè hi ha uns indicis de corrupció».

Des de CCOO, Baltasar Piñeiro explicà: «No és normal que una empresa de renom mundial hagi passat per tres compradors en menys de sis anys. Ara, no sabem com pot acabar i més si el proper mes de juny, la multinacional Saga es fa amb el cent per cent de les accions».

Els sentiments de satisfacció, però també d'una total incertesa es barrejaren ahir entre els treballadors dels diferents centres de treballa de Majorica a Manacor, després d'haver-se fet ressò de la investigació de la Fiscalia Anticorrupció. «Què pot passar amb nosaltres a partir d'ara. El futur no és clar si se demostren les irregularitats de les operacions dels accionistes de Majorica», diuen els treballadors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris