algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Els PSOE adverteix que la pressió fiscal s'intrementarà en el 2005

Manchado assenyala que enguany es recaptaran 3 milions més


Amb els vots favorables de Partit Popular i Unió Mallorquina i els del PSOE en contra, el ple de l'Ajuntament de Calvià aprovà ahir els pressuposts municipals de 2005, l'import consolidat dels quals ascendeix fins als 113 milions d'euros: un 25 per cent més que els aprovats durant l'any passat.

En un ple municipal marcat per la crispació provocada per l'enèsim arxivament d'una de les querelles que el batle popular Carlos Delgado havia interposat contra l'exprimera edil Margarita Nájera (PSOE), l'actual portaveu socialista a l'Ajuntament de Calvià, Antoni Manchado, advertí que els pressuposts presentats pel Partit Popular (PP) i per Unió Mallorquina (UM) amaguen un considerable increment de la pressió fiscal.

Manchado va assenyalar que, encara que l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) s'ha vist reduït un 5 per cent, el 2005 les arques del Consistori recaptaran 3 milions d'euros més que l'any passat a costa de gravar amb més taxes i imposts els veïns calvianers. Una pressió fiscal que al final de l'any haurà suposat per als ciutadans pagar 100 euros més que l'any 2004.

Antoni Manchado també va criticar que la partida que correspon a les assistències tècniques ha pujat un 58 per cent en comparació als darrers pressuposts municipals que el PSOE aprovà al capdavant del Consistori. Així mateix, el portaveu socialista va recriminar a Delgado que l'any 2003, llavors assegut als bancs de l'oposició, criticàs la batlessa Margarita Nájera la despesa que suposaven les assistències tècniques i ara amb prou feines dos anys després i amb Carlos Delgado com a màxim responsable de l'Ajuntament de Calvià s'hagi produït un increment tan espectacular de l'esmentada partida pressupostària.

El socialista també va denunciar durant la sessió plenària que, segons el pressupost de l'any 2005, els doblers recaptats de les taxes de recollida d'escombraries, clavegueram i depuració d'aigües no s'inverteixin a Calvià 2000 que és l'empresa que s'encarrega d'executar els citats serveis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris