nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

Matas inaugurarà el mes que ve el primer tram d'autopista a Llucmajor

El president visita en autobús les obres de carreteres del Govern

Si fa una setmana era la presidenta Munar qui visitava en helicòpter les carreteres del Consell, ahir va ser el president Matas qui féu el mateix amb les seves, aquesta vegada però en autobús. Acompanyat pels batles de la zona i per la consellera Cabrer, el responsable autonòmic comprovà l'avançat estat d'execució de la perllongació de l'autopista de l'Arenal, que s'obrirà al trànsit pel juliol, i de la variant de Llucmajor, un segon tram d'autopista que s'inaugurarà a finals del mes que ve.

Si es compleixen les previsions, els 15 nous quilòmetres de l'autopista de l'Arenal (8'5 fins al polígon de Son Noguera i 6'5 més de la variant de Llucmajor) enllaçaran amb la carretera de Campos abans de l'agost. La nova carretera comença just quan acaba l'autopista i aprofita el traçat existent -evitant alguns revolts- fins al polígon. A partir d'allà, s'inicia la variant, de nou traçat, fins desembocar en una nova rotonda que s'ha construït a la carretera de Campos.

La calçada compta amb dos carrils per sentit de tres metres i mig cadascun, vorera exterior i interior, una mitjana de 12 metres i camins de servei de sis metres d'ample a ambdós costats de la carretera. En total, la nova via ocupa més de 40 metres d'amplària i té diversos passos superiors i inferiors per permetre l'accés als vials de servei, camins o a carreteres com la de s'Estanyol.

A hores d'ara, la variant està gairebé enllestida, s'estan acabant de col·locar els elements de seguretat, s'ha començat a fer l'enjardinament i només resten completar elements complementaris -com són els vials de servei- i la senyalització. La perllongació de l'autopista es troba en una fase anterior i encara s'han de moure terres i finalitzar els drenatges i els ferms.

«Crec que és una obra molt ben feta i és molt important per a la zona», assegurà Matas, qui ahir protagonitzà un recorregut per les obres en autobús. El president recordà l'alt índex de sinistralitat d'aquesta via i avançà que l'obra permetrà millorar les comunicacions i «la qualitat de vida» dels ciutadans d'aquesta zona. El responsable insistí a destacar que també s'han construït 32 quilòmetres de paret seca «molt ben feta». L'actuació costarà més de 30 milions d'euros, que el Govern confia que pagui Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris