nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Els grups del Consell s'apugen un 25 per cent l'assignació econòmica

Els partits rebran una dotació de 385 euros mensuals per conseller

Els grups polítics amb representació al Consell de Mallorca han decidit autoassignar-se cada mes una quantitat fixa de 2.544 euros i 385 euros més per cada conseller, fet que suposa que la dotació econòmica actual dels partits s'incrementa un 25 per cent.

La proposta, que va ser aprovada per unanimitat en el si de la comissió informativa que va tenir lloc ahir, es farà efectiva a partir de l'aprovació en el ple, prevista per al pròxim dia 5 de maig.

Amb l'entrada en vigor del nous emoluments, el grup popular, que compta 16 consellers, passarà a percebre 8.711 euros al mes, en comptes dels 6.832 d'abans; El PSIB-PSOE, amb 9 consellers, rebrà de la institució un total de 6.013 euros, 1.300 més que fins ara; Unió Mallorquina, amb tres representants, passarà de 2.902 euros a 3.700; la mataixa quantitat ingressarà el Partit Nacionalista de Mallorca (PSM), que disposa de 3 consellers i, finalment, el grup d'Esquerra-Unida-Els Verds, amb 2 representants a la cambra illenca, té assignats 3.315 euros mensuals, enlloc dels 2.600 anteriors a la mesura.

Cal recordar que al novembre de 2004, la Mesa del Parlament també aprovà l'increment d'un 25 per cent de les assignacions dels grups parlamentaris. La decisió es va prendre després d'una sèrie de reunions entre els portaveus de cada partit a la Cambra. Aleshores ja es va assenyalar que les millores econòmiques es podrien estendre al Consell de Mallorca. La mesura, emperò, va suscitar la polèmica ja que l'acord de la Mesa no es va fer públic quan es va prendre, sinó algunes setmanes més tard i després de ser destapada per un mitjà de comunicació.

Tot i així, el president del Parlament, Pere Rotger, negà que hagués existit la intenció d'ocultar la notícia. Des del departament de Comunicació de la Cambra autonòmica es recordà que només s'informa dels acords que tenen a veure amb les tramitacions legislatives.

En el cas del Parlament balear, es va acordar incrementar la partida fixa que ingressen les formacions polítiques amb representació (6.630 euros mensuals davant els 5.304 que rebien abans) i les assignacions que perceben per cada escó, que passaran de 1.120 a 1.530 euros. Tanmateix es va pactar ampliar la plantilla d'assistents i d'assessors que disposa cada grup parlamentari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris