bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Obre la Fira de la Ciència

M. QUES./EFE.Palma.
La VI edició de la Fira de la Ciència obrí les portes ahir amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, els consellers d'Educació i d'Economia, Francesc Fiol i Lluís Ramis d'Ayreflor, vicerectors de la UIB i representants del món empresarial de les Balears.

Ramis d'Ayreflor destacà que «l'objectiu és que més de 15.000 persones, 8.000 d'elles escolars, gaudeixen de la fira aquests tres dies» i recordà que «enguany la cita de Palma té com a eixos principals l'alimentació, la nutrició i el foment dels productes autòctons de Balears a la cuina».

Per la seva banda, Rosa Estaràs explicà que «la Fira de la Ciència de Mallorca acull en aquesta edició 105 estands d'empreses i institucions, 27 escoles i instituts i 31 centres d'investigació, en un muntatge en el qual prenen part més de 1.500 persones». La vicepresidenta ressaltà la importància d'aquests esdeveniment, que acosta d'una manera lúdica la ciència als joves, «el que aprenguin aquí no ho oblidaran, perquè ho han après jugant». El conseller d'Educació destacà la utilitat de la fira per «despertar la curiositat intel·lectual i científica dels alumnes».

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Innovació assegurà que el Govern presentarà el pròxim mes de juny el primer pla de Ciència i Tecnologia de Balears, que consistirà en un programa d'actuacions destinat a promoure la innovació i la investigació aplicada, matèries en les quals Balears està entre les comunitats més retardades de l'Estat.

Ramis d'Ayreflor assenyalà que l'objectiu serà «superar el dèficit balear en investigació, desenvolupament i innovació. De fet el pressupost en aquestes matèries s'ha incrementat enguany un 99%, respecte del 2004».

Aquest pla té entre els seus objectius bàsics «la integració del món empresarial dins el camp de la innovació perquè les administracions públiques han de destinar-hi més recursos però, també les empreses privades s'han d'involucrar en la investigació i en el desenvolupament de noves tecnologies».

La Fira disposa d'un ampli ventall d'activitats paral·leles, com «La ciència a la cuina», en la qual més de 20 experts culinaris mostraran la cuina del futur, l'alternativa, com es cuina amb nitrogen líquid o com funciona el sifó ISI dissenyat per Ferran Adrià. Aquesta activitat està organitzada per delegació balear de l'entitat EuroToques i coordinada per Koldo Royo.

Durant la fira, alumnes de l'Escola d'Hoteleria mostraran la preparació de productes gastronòmics introduint tècniques innovadores. Per exemple, els tasts que tingueren lloc ahir de Coulant de xocolata amb maduixes amb pebre verd, còctels elaborats de Palo i els tropicals, i un d'oli.

Avui estan prevists els tasts de còctels de Gin, canonets cruixents amb tinta de calamar, batuts de fruites i gelats, de llet d'ametlla i de xocolata, mentre que per demà es duran a terme tasts de sobrassada, d'ensaïmada, vi i formatge. Finalment es podrà visitar una exposició d'aliments funcionals, que mostra com una dieta equilibrada pot o no aportar el nutrients necessaris pel cos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris