bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Braveheart i els funcionaris contra Cort

Reclamen un augment de les retribucions i la paga de les hores extra en cap de setmana

70784

Més de 200 persones, entre policies locals i resta de funcionaris amb 'Braveheart' al capdavant, es tornaren a manifestar ahir davant l'Ajuntament per reclamar millores laborals i salarials.

A.S.
Més de 200 funcionaris de l'Ajuntament de Palma es manifestaren ahir davant Cort per reivindicar una millora general de les seves condicions salarials i laborals.

La concentració fou encapçalada pel mític patriota escocès William Wallace, Braveheart, encarnat per un policia local amb la cara pintada de blau i blanc, i vestit a l'ús de les «terres altes». Aquest Braveheart dirigí «la lluita per la llibertat i els drets de les persones».

Els funcionaris pertanyien al Sindicat Professional de Policies Municipals juntament amb UGT, CCOO, USO, CSIF i l'agrupació de Bombers, que decidiren en assemblea rebutjar les condicions ofertes pel Consistori. Tots ells reclamen un augment de les retribucions generals, s'oposen als horaris xapats i exigeixen que el preu de les hores extra es dobli i el pagament es faci en caps de setmana. En el cas del personal de manteniment, també es pretén la reducció de la jornada a 37'5 hores.

Els manifestants recordaren que la concentració d'ahir és un «toc d'alerta» a l'Ajuntament perquè conegui el rebuig del funcionariat a les condicions ofertades per l'administració. Les mobilitzacions continuaran fins que no s'arribi a un acord, ja que les negociacions es poden realitzar fins a finals del mes de maig.

El tinent de batle d'Hisenda, Pedro Àlvarez, manifestà que no cedirà a les reivindicacions ja que «ja hem rebaixat les nostres propostes», i considera una «coacció» que exigeixin l'augment d'un 10% del salari que ja s'ha pujat un 2'7%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris