nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Lobby per la Independència i Policia Local es manifestaran a la Feria de Abril

La d'anit serà la inauguració de la festa andalusa més reivindicativa de la història


La Policia Local de Palma i el Lobby per la Independència coincidiran aquesta nit, a partir de les nou, en la inauguració de la Feria de Abril més «reivindicativa» de la història. Els dos col·lectius protestaran, cadascun a la seva manera, contra diferents aspectes de la gestió de l'equip de govern de Catalina Cirer que els molesten o que perjudiquen els seus interessos.

En el cas de la Policia Local, la manca d'enteniment entre les parts negociadores del futur conveni col·lectiu, segons afirmen a causa de la manca absoluta de flexibilitat del govern del PP, ha provocat un gran malestar en la plantilla funcionarial.

Per aquest motiu, els agents posaran en escena a la inauguració que presidirà Cirer avui el seu «divorci» amb els polítics que dirigeixen Cort, girant l'esquena a la batlessa i «premiant-la» amb una sonora pitada. Els policies portaran un guardapits groc reflectant per distingir-se entre la multitud.

Per la seva banda, el Lobby per la Independència durà a terme la seva ja tradicional concentració pacífica vestits a l'ampla en favor de les festes mallorquines i farà entrega a la batlessa d'un regal simbòlic, que enguany serà una carabassa de grans dimensions que han conreat especialment els membres del col·lectiu.

La plataforma liderada per Jaume Sastre i Josep Palou usarà la seva concentració per retreure als polítics de Cort la seva generosa implicació en «una festa de colonitzadors» i la manca de suport que dispensen, en canvi, a les festes tradicionals mallorquines i als seus promotors.

Una sèrie de rumors apuntava també a la presència de la plataforma Salvem la Real a l'acte, cosa que fou taxativament desmentida per la presidenta d'aquest col·lectiu, Assumpció Renom. Així mateix, també s'havia especulat amb la possible assistència d'un grup de radicals espanyolistes que tindrien la intenció de fer una «contramanifestació» enfront de la de Sastre i els seus, encara que diverses fonts consultades ahir dels esmentats cercles negaren que «ningú» del seu entorn tingués planejada aquesta acció.

Les mateixes fonts, de totes maneres, afirmaren desconèixer si «algun incontrolat» no vinculat a ells tenia intenció d'irrompre a la Feria «a títol personal», encara que concediren poca credibilitat a aquesta possibilitat.

Pel que fa a la Policia Local, la intenció aparent dels agents és boicotejar la passejada en carruatge, que serà conduït per membres d'aquest cos, que té previst fer la batlessa, Catalina Cirer, per les instal·lacions de la Feria de Abril una vegada inaugurada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris