nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

El president de Repsol YPF preveu l'estabilització del preu del petroli

Insta el Govern a col·laborar en la previsió de la canalització de gas


El president de Repsol YPF, Antonio Brufau, assenyalà que és «lògic» que el preu del petroli s'estabilitzi entorn als 45,5 dòlars el barril, tot i que no s'atreví a predir si els preus variaran de forma significativa a curt termini ja que és «imprevisible», afirmà. Tanmateix, el que sí comentà és que en els pròxims dos o tres anys no es preveu que baixi per sota dels 35 dòlars.

Brufau inaugurà a Palma la primera convenció de vendes de GLP (Gas Liqüat del Petroli) amb el president Matas. Demanà al Govern la seva col·laboració en la previsió per a les futures canalitzacions de gas. En aquest sentit, sol·licità que des de la Conselleria es tinguin en compte a l'hora de realitzar projectes com el pla Mirall i el Pla Energètic. A Balears ja s'han iniciat les obres de canalització de Maó i els tràmits per fer-ho a Artà i Sant Antoni a Eivissa.

Respecte de l'increment del preu del petroli, comentà que l'ideal seria trobar un equilibri entre el que és bo per a les economies dels països on opera la companyia i els recursos naturals dels quals disposa el grup.

Afegí que aquesta pujada de preus té tant aspectes negatius com positius. Per una banda, la seva empresa produeix molt petroli, uns cinc mil milions de barrils, però per l'altra admeté que «deprimeix» les economies dels territoris on opera. Per tant, creu que l'important és cercar un equilibri entre tots dos interessos.

Es referí també a les Canàries on existeix la possibilitat que hi hagi reserves de petroli i afirmà que «Espanya no es pot permetre tenir recursos importants i perdre'ls per dubtes mediambientals, en referència al rebuig d'alguns sectors pel perjudici ecològic de la seva explotació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris