algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El PSOE impulsa una euroregió que uneixi l''Espanya mediterrània'

Antich recomana al Govern balear que s'afegeixi a la iniciativa


Els líders socialistes de les autonomies que componen l'arc mediterrani impulsaran la constitució d'una euroregió que cohesioni els interessos econòmics, culturals i socials de les regions de la zona. El secretari general del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, els presidents de la Generalitat Catalana, Pasqual Maragall, i de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, i els secretaris generals del PSIB-PSOE, Francesc Antich, i del PSOE de Múrcia, Pedro Saura, signaren ahir a València una declaració que podria ser la base d'un nou òrgan de negociació amb la UE que aplegaria l'«Espanya mediterrània».

Segons explicà Antich, aquesta euroregió «seria paralel·la a i complementaria a la que actualment formen Catalunya, Aragó, Balears, Midi-Pirenées i Llenguadoc-Rosselló, i amb la qual estam absolutament d'acord». El líder dels socialistes illencs aprofità per convidar el Govern de Jaume Matas a col·laborar en la construcció del nou projecte.

Antich destacà la importància que té l'arc mediterrani com a zona estratègica per unir «el nord i el sud». Respecte al futur de l'esmentada entesa, subratllà que «és necessari fer pinya en una sèrie de qüestions comunes que ens afecten», com ara turisme, immigració o transports.

D'altra banda, el conclave també posà damunta la taula els problemes que genera la insularitat i la necessitat de cercar fórmules per compensar els ciutadans de Balears.

Pasqual Maragall advocà perquè una mateixa comunitat pugui pertànyer a euroregions distintes, com és el cas de Catalunya, que en forma part de tres, i assegurà que cap d'elles planteja els interessos d'una regió per damunt de les altres.

De la seva banda, Manuel Chaves destacà que la reunió d'ahir obre un camí perquè les autonomies de l'Arc Mediterrani aprofitin davant la UE «sinèrgies de tots». Per aquest motiu, proposà una reunió entre els presidents autonòmics dels territoris afectats. També apostà per la implicació de cadascun dels parlaments regionals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris