algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern s'interessa pels terrenys del Consell de devora el Psiquiàtric

Cabrer estaria disposada a negociar la compra a un preu raonable

La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, està disposada a negociar amb el Consell una possible compra dels terrenys, de 46.204 metres quadrats, que la institució insular té devora l'Hospital Psiquiàtric. Tot i que Cabrer desitjaria que el solar fos cedit a l'IBAVI, també acceptaria negociar la compra a un preu raonable per poder-hi construir habitatges protegits, un mètode que ja s'ha posat en pràctica amb els ajuntaments.

A causa de la decisió del Consell de desafectar aquests terrenys urbanitzables i oferir-los a través d'un concurs, el Govern estudia fer una oferta ecònomica com la que ja va fer pels terrenys que el Ministeri de Defensa tenia a Son Busquets, en els quals presentà un projecte d'urbanització que comprenia la construcció d'habitatges lliures i protegits. Cal tenir en compte, però, que la institució insular espera recaptar uns 20 milions d'euros per l'operació de venda.

Precisament ahir, el portaveu del PSM al consell, Antoni Alorda, recordà que la consellera havia demanat la implicació de les institucions en la problemàtica de l'habitatge. Els nacionalistes consideren «inacceptable» que el Consell destini aquests terrenys per aconseguir plusvàlues i presentaran esmenes a la proposta de desafecció dels terrenys, que s'ha de debatre en el proper ple, per tal que un dels solars es destini a fer pisos de lloguer per a joves a preus assequibles.

Per la seva part, els socialistes recordaren ahir que ja presentaren una proposta de ressolució al darrer debat de l'Estat per instar el Consell a posar aquests terrenys a disposició de l'IBAVI. Esquerra Unida-Els Verds també havia presentat una moció, que fou rebutjada, en la qual demanava que en aquest solar es fes una promoció d'habitatges i que, almenys, un 60% fossin protegits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris