muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Govern preveu que el consum energètic pugi un 40% fins el 2015

EU-EV critica el Pla perquè en lloc de contenir l'augment l'afavoreix

El Pla energètic del Govern preveu que el consum energètic a les Illes Balears augmenti, com a mínim, un 40% fins l'any 2015. Partint d'un model de creixement baix de la demanda amb estalvi, la Memòria del pla contempla passar d'un consum energètic final de 1.910 ktep (quilo tones) el 2003 a 2.652 ktep el 2015.

Els dirigents d'Esquerra Unida-Els Verds Miquel Àngel Llauger i Marilena Tugores presentaren ahir les al·legacions contra el Pla energètic que, per a ells, «és simplement un pla de proveïment d'energia elèctrica» i no incideix sobre el principal consumidor, el transport, que representa el 58% del consum energètic final a les Balears.

EU-EV criticà que el Pla només prevegi un augment del consum i en lloc d'incidir en la demanda creixent es limiti a satisfer-la. La formació considera que els objectius d'eficiència energètica i d'impuls de les energies renovables són «tímits». En aquest sentit, veu «poc ambiciós» l'objectiu d'incrementar l'eficiència energètica en un 1% anual, quan es preveu un increment del consum del 40% en el període 2003-2015. I també avisa que els objectius en energies renovables (passar d'un 2% a un 6% del consum energètic final) no arriben als marcats per la Unió Europea (d'un 12% com a mínim).

A banda de demanar que s'impulsi un «creixement massiu» de l'energia solar, la coalició denuncia que el compromís del Govern en les renovables és només d'un 1% de la inversió en energia (20 milions dels 2.000 que vol invertir) i condicionat a la inversió estatal, fet que els fa preveure una nova «batalla política».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris