algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El 40% dels ciutadans de Balears pateix excés de pes o obesitat

El Govern i l'oposició inicien campanyes per prevenir la malaltia

Quasi la meitat de la població balear, un 40 per cent, pateix problemes d'excés de pes o d'obesitat, encara que estam per sota de les taxes estatals i europees. Per rebaixar aquestes dades i prevenir totes les malalties que provoquen aquests problemes amb el pes, tan el Govern com l'oposició han començat a fer feina.

En aquest sentit, el grup parlamentari del PSIB-PSOE, presentà una proposició no de llei, davant la Comissió d'Assumptes Socials del Parlament, pel control del hàbits nutricionals i del consum en nutrició de la població de Balears, prevenció de l'obesitat i foment de la pràctica d'exercici físic.

La diputada socialita Maria José Camps explicà que «instarem la conselleria de Salut a iniciar durant el 2005 una sèrie de controls anuals de les tendències de consum en alimentació de la població, tenint en compte l'edat i el sexe. Així com campanyes informatives per tal de fomentar hàbits saludables d'alimentació i de pràctica d'exercici físic i campanyes específiques per fomentar l'ingesta de fruites i verdures».

Segons Camps, els estudis nutricionals realitzats a nivell estatal asseguren que un hàbit tan senzill com l'ingesta de cent grams de fruita i verdura, evitaria, a nivell estatal, cada any, 11.000 casos de càncer i quasi 5.000 morts per malalties cardiovasculars, a més de reduir la incidència de malalties relacionades amb l'obesitat, com la hipertensió, la diabetis i certs tipus de càncers.

Per la seva part, la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, presentà una campanya que espera que arribi a uns 6.500 escolars de 12 anys per promoure l'alimentació saludable entre els nins i al mateix temps donar a conèixer les característiques dels productes balears.

Moner, juntament amb la directora general d'Ordenació, Innovació i Formació del Professorat, Joana Rosselló; el director de l'empresa pública Semilla, Joan Simonet; i el director de l'Institut de Qualitat Agroalimentària, Miquel Angel Frau, assistiren al col·legi Públic de Can Pastilla a l'inici de la campanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris