algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort farà un golf públic en un complex amb dos hotels a l'entorn de Son Sardina

El PSM s'hi oposa perquè troba que és inassumible pels efectes mediambientals

L'Ajuntament de Palma ha informat de manera favorable sobre la sol·licitud d'interès general, presentada per la promotora Proalaró SL, per a la construcció d'un camp de golf, un club social i un hotel de luxe a Son Sardina. Cort promourà en aquest indret l'execució d'un pitch and putt públic, és a dir un camp de golf de dimensions reduïdes, que serà el primer d'aquest tipus a les Illes Balears.

La tramitació d'aquest expedient d'interès general s'haurà de remetre a la Comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca, que en un termini d'entre sis i nou mesos n'haurà emès un dictamen favorable, tal com figura en el pacte institucional entre el PP i UM en qüestió de camps de golf amb oferta complementària.

L'actuació en qüestió es durà a terme a la finca de sa Cabana des Frares, a Son Sardina, entre els termes municipals d'Esporles, Bunyola i Valdemossa. S'hi preveu la rehabilitació de les cases de sa Cabana des Frares, que es destinarà a hotel rural de cinc estrelles amb una capacitat per a 120 persones. A més, s'hi alçarà un complex amb un hotel de cinc estrelles que tindrà 500 places.

L'oferta hotelera es complementarà amb un camp de golf de 470.000 metres quadrats a la finca de Son Aversó. Així mateix, s'ha de tenir en compte l'execució d'un altre equipament semblant, de 175.000 metres quadrats i que servirà per a entrenaments, devora l'hotel de luxe.

L'accés a tot aquest complex serà pel camí de Passatemps de Son Sardina o per la carretera que surt de Palmanyola. Dins la mateixa infraestructura, l'Ajuntament de Palma hi construirà, per mitjà de la promotora, un pitch and putt municipal de 70.000 metres quadrats. Es tracta d'esport similar al golf, però amb longituds menors entre els forats i en el qual els practicants només poden emprar dos tipus de pals. En aquest sentit, el PSM ja ha anunciat la seva oposició al projecte, al·legant que és inassumible per al territori.

Així, consideren que «la proliferació de nous camps de golf a Palma i en concret a Son Muntaner, es Puntiró, Son Gual i Son Sardina, fa palesa una ordenació deficient en aquesta matèria». Els nacionalistes recorden que el Pla Territorial recomana que la implantació d'aquests equipaments en zones turístiques sense oferta complementària s'efectuï a les zones del nord, el llevant i sud de l'Illa per equilibrar la disposició actual dels camps concentrats de manera majoritària a les àrees de ponent i a Palma.

El PSM denuncia que aquest projecte farà minvar la qualitat de vida dels ciutadans de Son Sardina i adverteix que, en l'actualitat, el camí de Passatemps ja es troba col·lapsat a causa del gran trànsit que suporta. Alerten, en definitiva, del perill que el nucli es converteixi en un lloc de pas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris